Kaviár, hialuronsav, növényi kivonatok, C-vitamin, kollagén, maszkok, tapaszok, krémek és szérumok mind azért vannak, hogy e stresszes év után bőröd visszanyerje ragyogását és jól érezd magad.

Ez az év különleges kihívások elé állított mindenkit, nem képeznek kivételt ez alól a karácsonyi ünnepek sem. Sokan – akik korábban megszokták, hogy komolyabban felöltöznek a munkahelyükre – most, a home office idején lazább ruhában dolgoznak, smink nélkül, és gyakran csak akkor viselnek irodai szettet, ha videokonferencián vesznek részt. Ez a lazaság bizonyos szempontból jó dolog, más részről viszont rossz is, hiszen egyrészt nem mindenki figyel a súlyára, másrészt pedig az emberek többsége hajlamos az elkényelmesedésre a kozmetika terén is. Néha kimarad az arcradír – amitől fénytelenné válik a bőr – és az arcmasszázs hiánya is gyorsan megmutatkozik, ha nem értünk hozzá. Bőrünk és arcizmaink ugyanis a rendszeres átmozgatás nélkül ugyanúgy renyhévé válhatnak, mint bármelyik izomcsoportunk, ha nem sportolunk.

Karácsonykor – még akkor is, ha most csak a legszűkebb családtagjainkkal ünnepelünk, vagy épp videochat segítségével láthatjuk egymást – a legjobb formánkat szeretnénk nyújtani, hiszen az ünnepre való készülődéshez a szépségápolás is hozzátartozik. Persze, ha hónapokon át csak a napi arcápolási rutin került elő, akkor ebben a néhány napban igazán látványos változást nem lehet elérni, de néhány trükk segítségével eltüntethetőek a fáradtság és az átélt stressz nyomai.

fitt.tipp: Akárhogy is töltöd az ünnepeket, öltöztesd a lelked és a tested is karácsonyi hangulatba! Válassz ki egy szép ruhát, tegyél fel parfümöt, finom sminket és hozd ki a legjobbat a helyzetből!

A leggyorsabb módszer Koreából: a fátyolmaszk Beauty Skin Care Concept - Beautiful Caucasian Woman applying paper sheet mask on her face white background
Néhány éve érkeztek meg Magyarországra az első koreai kozmetikumok és azonnal közkedveltté váltak. Nem csoda, hiszen tele vannak hatóanyagokkal és az egyes termékek használata szépen egymásra építhető reggeli és esti arcápolási rutinként. Ha viszont gyors hidratáló vagy feszesítő hatásra van szükség, az ázsiai ország egyik legnagyobb találmányát, a fátyolmaszkot kell bevetni! Ez, a hártyavékonyságú anyag szó szerint csöpög a szérumtól, így nem lehet megkérdőjelezni a hatékonyságát. Ráadásul „rákényszeríti” az ember lányát arra, hogy minimum 10 percig nyugton legyen és pihenjen!

 

Pretty woman massaging her face, skin treatment concept. Abstract background with blurred lightsNapi 10 perc: arcjóga, arcmasszázs
Az interneten több olyan gurut is találhatsz, akik speciális arcjógát – ez mindenféle fura grimasznak tűnhet elsőre, de ettől nem kell megijedni -, illetve saját magunk által végezhető arcmasszázst tanítanak. Ez a módszer ugyan hosszútávon hoz igazi eredményt, de már néhány napnyi masszírozás is revitalizálja az arcizmokat, ezáltal az egész arc feszesebbnek látszódik.

 

Mindennapos hatóanyagok: simítanak, hidratálnak, telítenek
A legtöbb arcápoló kozmetikumban, amelyeket feszesítésre, hidratálásra ajánlanak vagy hialuronsav, vagy kollagén van, mindkettő természetes módon is megtalálható a bőrben. Ahogy azonban öregszünk, csökken ezek szintje és egyre lassabban termelődnek, így a bőr tömörsége csökken, megjelennek az első ráncok is. A hialuronsavban és kollagénben gazdag kozmetikumok feltöltik a bőrt és segítenek megőrizni hidratáltságát. Sminkelni is jobb hidratált bőrre és a hatóanyagok saját ragyogását is fokozzák. Sok kozmetikai cég további összetevőkkel erősíti a hialuron és a kollagén hatását, például kaviár- vagy épp goji bogyó kivonattal, illetve növényi őssejtekkel, melyek energetizálják a bőrt és segítik a megújulását.
Egyébként, ha van otthon aloe vera növénykéd, akkor az abból kinyert zselével is ápolhatod a bőröd, hihetetlenül hidratál és mindig friss!

 

fitt.újdonság
FOREO BEAR Lifestyle A kozmetikumok hatását remekül felerősítik a különböző kozmetikai gépek, melyek közül több fajtát is megvásárolhatunk otthoni használatra. Az egyik legújabb a piacon a FOREO új szépségkütyüje, a BEAR, ami nemcsak T-Sonic™ rezgésekkel masszírozza és stimulálja a bőrt, tehát ránctalanít, de mikroáram segítségével átmozgatja, edzi, ezáltal új életre kelti és feszesíti az arcizmokat is. Egy mobil app segítségével pedig az arc egyes részeire szabott kezelést is beállíthatunk a még nagyobb hatékonyság érdekében. A kis szerkezet méri a bőr elektromos ellenállását, így megfelelő energiamennyiséget juttat oda, ahova kell. Ezzel a módszerrel fájdalommentes módon érhetjük el az élesebb arckontúrokat, a tónusosabb vonásokat és a feszesebb bőrt!
foreo.com