heart 5084900 1920Szívecskék? Plüssök? Piros holmik és sablonos apróságok? Ezen már évszázadokkal korábban túlléptünk! A szerelmi varázslat az igazi ilyenkor!

 A Valentin nap – vagy, ahogy itthon ismerjük nagyon régóta, a Bálint nap – a párkapcsolatoké, legyen szó valós szerelemről, vagy arról, amire a jövőben vágyunk. Ha szingli vagy, a régi népszokások egész sors szerelmi varázslatot ismernek, amelyek segítségével megtudhatod, ki lesz a jövendőbelid.

Madarak és temető kellhet a mágiához

Ahogy bármelyik ünnep esetében, úgy Bálint napja is tökéletesen alkalmas arra, hogy egy kis bűbájjal éljünk. Ugyan manapság ez a nap főleg a szerelmespároké, annak idején inkább a szerelemé volt. A népi hagyományok több trükköt is ismertek arra, hogy a még egyedülálló lányok kideríthessék, milyen lesz a párjuk.

Az egyik legismertebb és legrégibb módszer a madarakkal való jóslás volt. Azt tartották ugyanis, hogy Bálint napján, az első madár, amit meglátsz, megmutatja, milyen ember vár rád. Ha egy szürke kis veréb repül át előtted, akkor szegény lesz a párod, de ha egy tengeliccel találkozol, gazdag férjed lesz! Talán a legextrémebb azonban az volt, mikor a legbátrabb, legelszántabb lányok kimentek a temetőbe a Bálint napot megelőző éjjel, hogy ott lássák meg későbbi férjüket. Ez a módszer elég bizarr, meg aztán ilyen időben nem is tesz jót, főleg most, hogy éjjel nem mászkálhatunk amúgy sem az utcán.

fitt.tipp: Ha esetleg fogalmad sincs, hogy néz ki egy tengelic, keress rá a neten!

Ha családot tervezel, csak egy almára van szükséged!

Annak idején, mikor még nem létezett a manapság ismert családtervezés, a fiatal feleségek egy egészen speciális módszerrel próbálták megtudni, hogy hány gyermekük lesz. Félbevágtak egy almát ezen a napon. és ahány magot láttak a magházban, annyi pár apró cipőcskére számíthattak. Nos, azt nem tudjuk, hogy statisztikailag megvalósult-e ez a szám, de ki tudja, egy próbát még ma is megérhet, ha kíváncsi vagy a jövődre.