Igazán kellemes időszak vár minden csillagjegy szülöttére a tavaszi időszakban. Szerelmes csillagállás segíti lelkünk regenerálódását a nehéz 2020-as esztendő után. A Nap-Vénusz-Neptunusz égi találkozója a Halakban – a Púrva Bhadrapáda csillagképben – a kapcsolatok minőségi, szerves átalakulását teszi lehetővé.

  Másfél év fárasztó, nyomasztó, a társadalmat, a technikát és az egész világot átalakító erős hatás után megérkezünk egy nyugalmasabb, békésebb, örömteli időszakhoz. 2021 márciusában, majd áprilisában már egészen kellemes heteknek nézünk elébe. Március elején és közepén egy gyönyörű égi találkozót tart a Halak jelében a Nap, a Vénusz, és az épp uralmon lévő Neptunusz, ez pedig bizony bekapcsolja bennünk a szerelmi energiákat. Az elégedettség és boldogság hetei következnek. Ha kreatív alkotó területen dolgozunk, annak is nagyon kedvez ez a hónap. Kimagasló eredményeket érhetünk el az irodalom, a színházművészet vagy akár a zene terén, és úgy általában is kinyílik a lelkünk a szépre, a vidámságra. 

Eljött a mi időnk!

Egy éve várunk arra, hogy igazán kitavaszodjon és most ez meg is történik! Márciusban még fizikailag számíthatunk járványügyi szabályozásokra is, de a hónap első napjától már kiegyenlített szabályrendszert kapunk, ami sokkal közelebb áll ahhoz a valós élethez, amelyet korábban éltünk, megszoktunk. Április hónapban, a már újra szupererős és kedvező bolygóállások mellett, akár házasságot is köthetünk kedvesünkkel. Új célok elérésébe kezdhetünk. Dinamikus és örömteli időszak előtt állunk. Az alábbi jegyleírásoknál nem csak a Nap, hanem az aszcendens, vagy a Hold jegyét is érdemes megnézni, elolvasni. {idozito5}

 KOS (márc. 21–ápr. 20.)

Kedves Kos! A tavaszi időszak alapvetően pénzügyi kihívásokkal kezdődik, majd a próbatételek után nagyobb anyagi sikerrel, nyereséggel zárul. Ugyanakkor ez az időszak arra lenne igazán jó számodra, hogy kicsit feltöltődj a partnereddel. Nincs szükség nagy programokra, egy hosszú hétvége a természetben, egy hétvégi házban, ahol csendben, kicsit a világtól elbújva romantikázhattok – ez tökéletesen megold most minden problémát. Ebben az időszakban nagy hangsúly kerül a lelki pszichológiai kérdésekre is, bátran beszélj az érzéseidről a párodnak, hiszen az érzelmi, erőszakmentes kommunikáció fontos és építő része a kapcsolatoknak. Szintén fontos szerepet kap most a fantáziavilág az életedben, éld meg a kreativitásod, alkoss együtt a pároddal, vagy csak engedd, hogy ő is elmélyüljön valamilyen alkotó tevékenységben melletted. Az egymás mellett töltött idő most valódi minőségi együttlétté alakul. De a legfontosabb, hogy megtanuljátok levezetni, kiengedni a feszültségeket és elkerüljétek a bántó, durva, erős szavakat az esetleges nézeteltérések során.

 BIKA (ápr. 21–máj. 20.)

Kedves Bika! A márciusi és áprilisi időszak nagyon sok konfliktust, rengeteg fordulatot, átalakulást hoz majd az életedben és a munkahelyeden. Kifejezetten figyelned kell az egészségedre és arra, hogy talán sokkal türelmetlenebb, robbanékonyabb leszel. Ez viszont nem segíti éppenséggel a szerelmi élet kibontakozását. A nehézségek ellenére komolyabb anyagi pénzügyi sikereknek nézel elébe, és a pároddal is közös befektetésbe kezdhetsz most, legyen az egy lakásvásárlás, vagy valamilyen vállalkozás elindítása. A lényeg, hogy anyagilag is előre vivő, gyümölcsöző folyamatba kezdjetek és ezek a közös célok fognak benneteket igazán összekovácsolni. Ha még szingli lennél, akkor pedig valamilyen munkahelyi vagy pénzügyi tennivaló kapcsán ismerheted meg leendő kedvesed. Amire a párkapcsolatodban most nagyon kell figyelned, hogy kifejezetten robbanékony vagy és szavaid erősek, kemények, bántók lehetnek. Érdemes ezen dolgozni.

IKREK (máj. 21–jún. 21.)

Kedves Ikrek! Egy kisebb egészségügyi kalamajkát leszámítva, igen jól indul számodra a tavasz. A hivatásodban óriási sikereket érhetsz el, de új tanulmányokba is kezdhetsz, különösen a felsőoktatásban ígéretes most az előrehaladásod. Egy nagyobb utazást tervezel, ami mindenképpen nagy távolságra, a tengerentúlra szól, és amelyet persze a legjobb lenne a pároddal megejteni. A szép kalandot, amely valószínűleg majd a nyár elején következik be, gyermekáldás is kísérheti. Egy szóval: ez egy átütő és szuper sikeres időszak. Ha még egyedül lennél, akkor sem kell megijedned, egy szakmai továbbképzésen – vagy munkaüggyel kapcsolatos utazáson – ismerheted meg a kedvesed, és ez az időszak annak is kedvez, hogy nagyon hamar komolyra forduljon a kapcsolat közöttetek. Arra azonban figyelned kell, hogy a szerelmes perceket egy harmadik személy felbukkanása teheti még kuszábbá, méghozzá a te oldaladról! 

RÁK (jún. 22–júl. 22.)

Kedves Rák! Számodra a tavasz egy komolyabb párkapcsolati lezárással, elengedéssel indul, ami hosszabb távon új kapcsolatnak, lehetőségnek kedvez majd. Természetesen nem minden Rákra lesz ez igaz, azok, akik régóta boldog és tartós kapcsolatban, házasságban élnek, a kapcsolati nehézségeiken léphetnek túl és engedhetik el azokat a felesleges elvárásokat, amelyek megmérgezik a mindennapokat. Ez az időszak kedvez most az egyedüllétnek is, ami azt jelenti, hogy ha párkapcsolatban, gyermekekkel, családdal élsz is együtt, akkor is szívesen vonulsz el és foglalkozol kifejezetten a saját spirituális, önismereti utaddal. Most elmélyedhetsz a jóga, asztrológia, filozófia és metafizikai kérdések világában is. Amennyiben még egyedülálló vagy ilyen, spirituális körben érdemes szétnézned, mert érdekfeszítő filozófiai beszélgetések mentén lelheted meg a párodat. Késő tavasszal már egy nagyobb utazásra is lehetőséged nyílik, érdemes ezúttal valamilyen zarándoklatszerű tevékenységgel összekötnöd ezt az utat, és persze utazni is a legjobb a kedvesed társaságában.

 OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)

Kedves Oroszlán! A munkahelyi kihívások, pletykák és rosszindulatú megjegyzések talán az egyetlen komolyabb nehézség az életedben a tavasz folyamán. Anyagi gyarapodásra, erősödésre, pénzügyi stabilitásra, és persze nagyon sok szerelmes, csodálatos pillanatra lesz lehetőséged. 2021 ráadásul az életedben a komoly kapcsolatok éve, most megállapodásra, összeköltözésre, házasságra és újabb gyermek vállalására is lehetőséged lesz. Amennyiben még egyedülálló vagy, úgy a most megismert új partner egészen biztosan komoly és tartós kapcsolat lesz számodra. Ez az életöröm, szerelmes hangulat most egyszerűen átüt rajtad, le se tagadhatnád, egészen biztosan közbeszéd, elismerés tárgya leszel. Ha a nagy nyilvánosság előtt dolgozol, akkor itt a publikum előtt is sikerekre számíthatsz, de a nyilvánosság elé – akár az online térbe is – kikerülhet magánéleted minden friss történése. Készen állsz? 

 SZŰZ (aug. 23–szept. 21.)

Kedves Szűz! Alapvetően dolgos, szorgalmas, pénzügyi- és karrierbeli sikereket hozó tavaszi időszaknak nézel elébe. A munka most még a szokásosnál is jobban leköti a figyelmed, de a szerelem szele téged is elkap majd. Amennyiben még egyedülálló vagy, úgy egészen biztosan egy munkahelyi szerelem vár rád. Jelölted nem feltétlenül lesz kolléga, de mindenképpen munka közben ismered őt meg. Ha már régóta kapcsolatban vagy, úgy most itt az idő, hogy valamilyen közös munkába kezdjetek. Ez lehet egy kis online vállalkozás, valamilyen kreatív tevékenység, közös alkotás, művészeti tevékenység, amely egyúttal anyagilag is jó lehetőségeket biztosít. Egy biztos, most igazi lila-ködös szerelmes hangulatba kerülhetsz, de még ez sem veszi el a figyelmedet arról, hogy mindig valamilyen, az életedet előre mozdító dologgal foglalatoskodj, vagy tervezz. A munka és a szerelmes hangulatok mellett egy gyors költözés és rengeteg sport is vár rád, kifejezetten azt érezheted, hogy a stressz levezetésére és az egészséged megőrzésére most ez a legjobb módszer. 

MÉRLEG (szept. 23–okt. 22.)

Kedves Mérleg! A tavasz folyamán néhány egészségügyi kellemetlenségre, kisebb orvosi beavatkozásra, pl. fogászatra lehet szükséged. Ezt leszámítva, egy nagyon pozitív, szerelmes időszak köszönt be az életedbe, amely mélyíti, erősíti a párkapcsolatodat és házasságra, gyermekvállalásra terelődhet a szó. Ez az időszak már kiválóan alkalmas családalapításra. Ha pároddal szívesen vállalkoznál, akkor ebbe is bátran belekezdhettek. A legfontosabb, hogy meg tudjátok tartani vezető pozíciótokat, így nem magatokat és kapcsolatotokat őrlitek fel a vállalkozás mindennapi nehéz feladataival, kihívásaival. Arra azonban figyelned kell, hogyha a következő hetekben valamilyen titkos kaland – vagy szerelmi ügy – kerül terítékre, az nagyon súlyos mértékben boríthatja a családi élet biztonságát, akár végzetes döntésekhez is vezethet. Semmiképp ne engedj a külső csábításnak. 

SKORPIÓ (okt. 23–nov. 21.)

Drága Skorpió! Magánéletedben egy komoly előrelépés várható, és megnyugvással teli időszak kezdődik el. Családalapítás, új otthon megteremtése, ház- vagy lakásvásárlás, illetve a gyermekvállalás tervei gazdagítják ezeket a hónapokat. Annak ellenére, hogy egy szép, szerelmes, valóban örömteli időszak kezdődik, sok apró, valójában lényegtelen vita is kialakul köztetek, ami irreálisnak és értelmetlennek is tűnik majd az események fényében. Nagyon érdekes az is, hogy miközben szeretnéd magad teljes szívvel átadni az új életednek, lelked egy darabja egy kis egyedüllétre, magányra vágyik, szívesen elzárkózik az egész világ elől. Csak haladj, sodródj az árral, hamarosan minden valóban megoldódik magától. Természetesen, ha még nem találtad meg a párodat, akkor ez az időszak neked is kedvez. Hihetetlen sorsfordulattal és szenvedéllyel csapódik be az életedbe egy új kaland, és ezáltal valószínűleg egy hosszútávú párkapcsolat. 

NYILAS (nov. 22–dec. 21.)

Kedves Nyilas! Egy erős és sorsszerű párkapcsolati vízválasztóhoz érkezett szerelmi életed, amelyre erős hatással lesznek a közeljövőben tanulmányi céljaid, utazással kapcsolatos terveid is. Amennyiben párod, partnered szívesen segít, támogat ebben, úgy egy intenzív előrelépés történik a kapcsolatotokban. Ha viszont épp hátráltat, az átmenetileg – és minimum érzelmileg – szeparálhat benneteket. A megoldásra azonban nem kell sokat várni, mert otthonodban, szerelmi életedben most mindenképpen egy boldog, örömteli és kifejezetten érzelmes időszak köszönt be. Házvásárlással, otthonalapítással kapcsolatos terveid is kifejezetten jól alakulnak. Néhány munkahelyi konfliktusra és vitára is számíthatsz, anyagilag azonban mindenképpen előrelépést hoz a „tavasz”. A legjobb megoldás talán az, hogyha most kisebb, rövidebb utazásokra indulsz kedveseddel vagy együtt kezdtek el valamilyen tudományban elmélyülni, tanfolyamokra járni. Ez most mindennél jobban összekovácsol benneteket.

BAK (dec.22–jan.20.)

Kedves Bak! Ahogy azt már tőled megszokhatta a világ, elsősorban a karrieredre és munkádra fókuszálsz. A Bak hölgyek esetében azonban most lehetséges, hogy a Hold kegyéből inkább a szülés és gyermekvállalás felé hajlanak, mint fontos életfeladat. Egy nehezebb pénzügyi időszakot zársz a tavasz folyamán. Most kezdődik a felszálló ág, sokkal jobb stabilabb pénzügyi helyzetet teremthetsz meg magadnak, és szakmai előrelépésre, elismerésre is lehetőséged nyílik. A szerelmes márciusi pillanatok és a romantikus csillagállás azonban neked is a kedvedre van. Egy rövid, de izgalmas, élményekben és eseményekben gazdag kis utazás lenne a legmegfelelőbb arra, hogy feltöltődhess a kedveseddel. Ha még egyedülálló vagy, akkor egy rövid utazás alkalmával van a legnagyobb esélyed megismerni egy valóban értékes és támogató partnert. Ha szakmai továbbképzésre, tanfolyamra mennél, ott is jó lehetőséged van felfedezni a hozzád illő társat.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 19.)

Drága Vízöntő! A fontos, lassú mozgású bolygók most mind a te jegyedben járnak, így egészen biztosan eseményekben, átalakulásokban gazdag időszaknak nézel elébe. A tavasz elismerésekben, sikerekben és jó beszélgetésekben bővelkedő lesz számodra. Házasságkötésre, szerződések aláírására, komoly előrelépésekre és pénzügyi befektetésekre is lehetőséged van. Pároddal most a legfontosabb feladatotok az anyagi-pénzügyi biztonság és függetlenség megteremtése lesz, így a házasságodat, szerelmi életed most az ilyen irányú tervek magalapozása viszi előre. Némi utazásra, akár vallásos spirituális tevékenységre is van lehetőséged, pl. lehet, hogy nem gyakran teszed, de ellátogatsz egy templomba vagy szent helyre. Ha kedveseddel lakást vásárolnátok, ingatlanba fektetnétek, akkor viszont kihívások, kellemetlenségek is érhetnek. A komoly döntések előtt nem árt alaposan tájékozódni. A jelenlegi csillagállás leginkább egy gasztro-túrának kedvezne, ezért a legjobb szerelmes program most valamilyen kulináris élmény legyen, például otthoni főzőcske, rendelés vagy vacsoraestek az újranyíló éttermekben szerelmeddel.

HALAK (febr. 20–márc. 20.)

Kedves Halak! Egy felettébb érzékeny, szenzitív, kicsit sírós, érzelmes időszakban vagy. A legszívesebben elbújnál, de természetesen Te is vágysz a szerelemre 2021 tavaszán. Most az a legjobb, ha a kedveseddel elbújhattok a világ elől, még akkor is, ha talán utazni sincs kedved, maximum a hétvégi nyaralóba vagy lakásod eldugott zugaiba zárkóznál be vele. A legideálisabb program a közös olvasás, filmezés, kuckózás, nyugiban, nagy szerelemben, háziállatokkal és a kedvenc csemegékkel körülvéve. A közös lelkizésre is nagyon vágysz, ez az időszak jó lehet a komolyabb nehézségek, lelki igények megbeszélésére, vágyaitok és lelki működésetek feltárására. Önismereti gyakorlatokkal, meditációs vagy akár önfejlesztő eladásokkal, társasjátékokkal, könyvekkel is sokat tehettek most a kapcsolatotokért. Ha pedig még egyedül vagy, akkor lehet, hogy az álmok világába, vagy akár egy internetes, kissé elérhetetlen kapcsolatba menekülsz, ami nem baj, csak maradj a valóság talaján!