Míg a legtöbben jó néhány „karanténkilóval” gyarapodtak az elmúlt hónapokban is, addig Tolvai Reni 17 kilótól szabadult meg mindössze hét hónap alatt egy kíméletes módszerrel, édesanyja segítségével.

A Megasztár ötödik szériájának győzteseként rabolta el az ország – és párja, a szintén énekes Kállay-Saunders András – szívét Reni, aki immáron 10 éve a közönség kedvence. A tavaly tavasszal kezdődő leállás azonban az ő életét is megváltoztatta. Többet volt otthon, többet sütött-főzött, ami idővel a vonalain is meglátszott. Nyár elején azonban úgy döntött, ezen változtatni kell!

Hogyan vágtál bele a fogyásba? 

Édesanyámmal együtt életmódváltásba kezdtünk ugyanazon a napon. Elhatároztuk, hogy mi év végére rendbe hozzuk magunkat. Anyukám már 15 éve egy amerikai táplálkozási céggel foglalkozik és a cég életmódváltó programját kezdtük el komolyabban. Anyukám 20 kilótól szabadult meg, én pedig egyelőre 17-től. 

Mennyit edzettél az életmódváltás keretein belül?

Mivel be vannak zárva a konditermek, otthon edzettem. Vettem eszközöket és a neten találtam nagyon jó videókat is, amelyek sokat segítettek. Hetente 3-4 alkalommal sportoltam így, illetve beiktattam hosszú sétákat is. De a legfontosabb az az étkezési szokásaim átalakítása volt. {idozito5}

Sok dologban kellett változtatnod a táplálkozásodat illetően?

Mindig egészségesen étkeztem, csak nem annyit, amennyit kellett volna, vagyis nem annyit, amennyit fel tud dolgozni a szervezetem, hanem annál sokkal többet. Pl. az én szervezetem 150 gr fehér húst tud feldolgozni, én 250-et ettem. Megtanultam, hogy a megfelelő időben egyek és igyak, mert ez utóbbiról rendszeresen elfeledkeztem. A pandémia előtt óriási pörgésben éltem az életem: rendszertelen életvitel, éjszakázás, volt, hogy hajnal 4-kor értem haza farkaséhesen. A karantén nekem abból a szempontból jót tett, hogy megtanultam minden nap azonos órában enni. Igaz, az első időkben emlékeztetőt kellett beállítanom a telefonomon. Remélem, hogy ha megint mehetek koncertezni és visszatér az életünk a régi kerékvágásba, akkor tudom ezt tartani. Ebben az is segít majd, hogy most, mikor tudom, hogy nem leszek otthon egy napig, előző este elkészítem az ételeket és viszem magammal. 

 Volt olyan étel, amiről nagyon nehéz volt lemondanod?

Igazából semmiről nem kellett teljesen lemondanom, csak át kellett alakítanom az étkezési szokásaimat. Nyugodtan megehetek néha egy szelet pizzát, csak nem este, hanem délben. A lényeg a kiegyensúlyozott táplálkozáson van. Nem tartok csalónapokat, mert ha az ember csinál egy nagy kilengést, akkor nagyon gyorsan tönkre lehet tenni akár hónapok munkáját is. 

Édesanyád veled együtt váltott életmódot. András is támogatott ebben? 

Maximálisan! Ő mindig egészségesen étkezik, kivéve hétvégén, mikor azért lecsúszik nála egy-egy hamburger, de az első pillanattól fogva támogatott. Nem csábítgatott olyan ételekkel, amelyeket nem ehettem. Ha ő akar valami olyat enni, ami nekem nem fér bele az étrendembe, például sült krumplit, akkor azt nem előttem teszi. 

Nem vagyunk celebpár!

Sok híresség folyamatosan keresi az igazit. Ti tíz éve alkottok egy párt Kállay-Saunders Andrással. Mi a titkotok, hogyan tudjátok életben tartani a szerelmeteket?

Én a tökéletes családot kaptam példának. Édesapám és édesanyám sokáig együtt voltak, mindig szerelmesen. Nekem ezt hozta magával az élet, számomra az a természetes, hogy nem szakítunk minden problémánál és keresünk egy másik partnert, hanem megoldjuk a gondokat és megyünk tovább. A szeretetet választjuk és nem a szakítást. Ezt ugyanígy gondolja a párom is, szerintem ez a titka az egésznek. Az is fontos, hogy ugyanabban a szakmában vagyunk, így nagyobb a megértés különböző szituációkban. Ha nem művész párom lenne, lehet, hogy konfliktusforrás lenne, hogy én miért este dolgozom, ő pedig nappal és sosem lenne időnk találkozni. Ez így nagyon nagy előny.

Mint minden hírességnek, nektek is megvan a saját rajongótáborotok. Mi a helyzet azokkal, akik kissé erőszakosabban próbálják felhívni magukra a figyelmeteket?

A rajongók miatt nálunk sosincs vita! Mindig vannak olyanok, akik fura, vicces üzeneteket küldenek, de ez benne van a pakliban, de soha nem éreztünk kísértést!

Nem osztasz meg a pároddal közös fotókat a közösségi oldalakon. Egy időben épp emiatt gondolták sokan, hogy csak egy marketingfogás a szerelmetek. Az elmúlt 10 év azonban ékes bizonyítéka, hogy ez tényleg komoly köztetek! Mennyire volt tudatos döntés, hogy megtartjátok magatoknak a privát pillanataitokat?

Minket soha nem érdekelt, hogy mi a véleménye a világnak a párkapcsolatunkról. Mi így próbáljuk megóvni a kapcsolatunkat, hogy nem tesszük közszemlére. Szándékosan óvom a magánéletem. Más párok nagyon sokat szerepelnek együtt, nagyon sokat posztolnak, celebpárként léteznek. Mi az elején leszögeztük, hogy mi ezt egyáltalán nem akarjuk így. Mi azt akartuk, hogy külön kezeljenek minket, mint két előadóművészt, akik mellékesen egy párt alkotnak. Soha nem szeretnénk, hogy mi csak egy celebpárként váljunk híressé. Azzal, hogy így csináltuk, meg tudtuk óvni a kapcsolatunkat az elmúlt 10 év alatt. Természetesen kaptunk felkéréseket sztárműsorokban. Az egyiket azért nem vállaltuk el, mert nem akartuk, hogy hónapokig azon csámcsogjanak az emberek, hogyan vitázunk valamin egymással. Ez a zenei karrierünket nem segíti. Lehet, hogy népszerűbbek lennénk, de elvenné a figyelmet az előadóművészi munkánkról. Meg aztán… Nem kell mindent tudniuk az embereknek a magánéletünkről, azért hívják magánéletnek!

Hogy oldjátok meg az esetleges konfliktusokat?

Ha vita van, mindig megbeszéljük. Sosem fekszünk le haraggal, sőt, én egy óránál tovább nem is tudok haragudni. Maximum azon tudunk néha vitázni, ha rendetlenség van. Ahogy múltak az évek, rendszerető lettem.