Az elmúlt időszak hosszú volt és kétségtelenül nagyon nehéz. 2021 nyarától azonban úgy tűnik, a csillagok is segítenek, hogy élvezzük az életünket, és elengedettebben élvezzük a tervezhetőbb jövőt – és persze a vakációt.

Hosszú és nehéz időszakon vagyunk túl. Ahogy az asztrológiai előrejelzések világosan jelezték 2021 május második felétől a járványügyi helyzet terén enyhítésekre és általánosságban e feszült helyzet majdnem teljes feloldására van lehetőség. Ahogy, végre megéreztünk a bűvös dátumhoz, szemmel látható volt, hogy ezek a remények kezdenek beigazolódni.

Egy szuper nyári időszaknak nézünk elébe, annak ellenére, hogy lesz számos lassító tényező is életünkben. A Jupiter és a Szaturnusz pl. szinte egész nyáron retrogáddá, hátráló mozgásúvá és így lassító hatásúvá válik, ennek okán számos szigorú intézkedés érvényben marad a járvánnyal kapcsolatban. Mindenféle jogi ügyekben visszajátszásokra, újragondolásokra lehet szükség és a társadalom szociális és gazdasági szinteken kerül most egy elakadásba. Június 12-től a Mars már belép az Oroszlán zodiákusba és elkezd erőt adni terveinknek, álmainknak, június 17. és 24. között pedig igazi szuper csillagálásnak nézünk elébe egy héten át, a csúcspozíciójában gyalogló stagnáló Jupiternek köszönhetően. Az ezekben a napokban elkezdett vállalkozások, házasságok, munkával vagy ingatlannal, tulajdonnal kapcsolatos törekvések biztosan sikert hoznak, és kiváló szerződéseket köthetünk.

Kiegyensúlyozottabb jövő vár

Egy sokkal kiegyensúlyozottabb égi térképet láthatunk magunk előtt. A problémáink nem fognak megszűnni egyik napról a másikra, de több lábon állunk, erősödünk, kinyílik társadalmi és szociális életünk. Júliusban ás augusztusban is erős napoknak nézünk elébe, amikor terveink világossá válhatnak, és erőt kapunk új céljaink megvalósításához. Egyszóval az az őrület, amely eddig zavart okozott a fejünkben, most megszűnik. A Jupiter egyébként a télen, decemberben fog majd ismét visszatérni a Halakba, akkor már tartósan, és 2022 tavaszán egy gyönyörű, lelki-spirituális kinyílást segítő együttállásba kerül a Neptunusszal a Halak csillagképben. Noha ennek a korszaknak is meglesznek a maga problémái, pl. soha nem látott próbatételeknek nézünk elébe a folyamatosan emelkedő tengerszint miatt, amit a klímaváltozás okoz, felértékelődnek az édesvíz készletek, a tengerek és óceánok új szerepet kapnak életünkben, hitünk, az életbe vetett bizalmunk és az egymásról valamint az elesettekről való gondoskodás, a humanitárius gondolkodásmód valahogy beépül, szerves részévé válik az embereknek.  {idozito}

Idén június elején még a világ vezetőinek akut vitáit láthatjuk. Némi diplomáciai viharral és a vezetők gőgös magatartásával számolhatunk, miközben a természetben erős UV sugárzás, hirtelen betörő nyár vár ránk. A júniusi újhold után romantikus, családközpontú és igazán szerelmes időszaknak nézünk elébe, ez a párkapcsolatok megjavításának kedvez leginkább. Június 29-én és 30-án különleges spirituális napok jönnek. Gazdasági javulás a világ tekintetében augusztus 17-től várható, tartós hosszútávú terveink pedig október elejétől valósulhatnak meg teljeskörűen. Kalandra fel!

KOS (márc. 21.–ápr. 20.)

A kis és közepes méretű családi viták és a lakás műszaki cikkeivel kapcsolatos gondok mellett alapvetően egy sikeres és pozitív időszaknak nézel elébe, amiben lesz hely kirándulásoknak, utazásnak, nyaralásnak, de akár egy-egy kisebb tanfolyamnak, új dolgok tanulásának is. Anyagilag egy kimagaslóan kedvező időszak következik, a következő években szinte minden korábbi anyagi nehézséged feloldódhat, helyreállhat, köszönhetően a lassú mozgású bolygóknak. Főként októbertől érezheted majd a pozitív változást. Hagyj időt e mellett a művészeteknek, irodalomnak, zenének, koncerteknek és annak is, hogy te alkoss valami csodálatosat azt utókornak.

 • Nyári tipp: Egy alkotótábor, közösségi, baráti nagycsoportos nyaralás, művészeti hét a tengernél vagy örömzenéléssel kapcsolatos kikapcsolódások töltenek fel a leggyorsabban.

BIKA (ápr. 21.–máj. 20.)

Továbbra is fordulatokban gazdag évek várnak, elsősorban a karrieredben, munkádban lehet nagy változás, törés a járványhelyzet feloldódása után. Nem kell azonban megijedni, újabb elképzeléseidet, munkahelyi terveidet könnyen sikerre viszed majd, és pénzügyileg egy tartós és nagyon egyértelmű javulás következik be életedben. Táplálkozásodra most jobban oda kell figyelned, mint máskor, hiszen szinte felégeted a táplálékokat, tápanyagokat magad körül, ez pedig nem feltétlenül tesz jót az egészségednek. A diéták tartása most sokkal nehezebb lehet, de a gabonafélék és szénhidrátok szabályozására nagyon nagy szükséged van. A sportolás is kissé nehezebben indul be a lezárások után, de júliustól már teljes erővel bevetheted magad az edzésekbe.

 • Nyári tipp: A különféle felfedezőutak, gyalogtúrák most rendkívül sok örömet adhatnak a mindennapokban. Ne a túrateljesítményre, hanem az élményre, látnivalóra törekedj!

IKREK (máj. 21.–jún. 21.)

A nyári időszak jó eséllyel egy korábban tervezett, de akkor meghiúsult utazási tervvel indul, vagyis most tudod bepótolni az áhított utat, azután a nyár folyamán egy sokkal szebb, sokkal nagyobb utazással is pótlod majd az elmulasztott perceket. Kifejezetten a tengerentúlra, nagyobb távolságra is eljuthatsz, miközben nagy szerepet kap most az újrainduló szociális életed. Céljaid, hosszabb távú terveid az életben most valahogy ködösebbé, zavarossá válnak, és nem is szeretnél a hosszabb távú tervezésbe időt, energiát fektetni, kivételesen csak lazán élvezni szeretnéd az életet. Az anyagiak elég jól alakulnak, annak ellenére, hogy kevesebb energiát fektetsz hivatásodba.

 • Nyári tipp: Múzeumok, kávézók, irodalmi estek, színházak és koncertek várnak, és ez lesz számodra a nyár fő kikapcsolódása, amit természetesen barátok körében javaslunk neked.

RÁK (jún. 22.–júl. 22.)

Annak ellenére, hogy kinyílik a világ, a te világod most valahogy nem nyílik teljesen együtt vele. Egyik oldalról, szeretteidtől eddig sem voltál igazán elzárva. Más értelemben viszont van számos terved a nyárra, amit egyedül, akár egészen magányosan szeretnél majd véghez vinni, és legyen a világ lezárva, vagy éppen széltében hosszában bejárható a Föld, neked most önmagadra kell koncentrálnod. Helyre kell tenned a lelki békédet, elmenni arra az asztrológia- vagy jógatanfolyamra, elutazni egyedül egy kis zarándoklatra, megírni azokat a verseket és megkomponálni azokat a zenéket. Elsősorban az egyedüli elmélyülés és a művészeti kiteljesedés jellemezi majd ezt a nyarat, noha idős családtagok elvesztését is jelezheti a képlet, ha ez az egyéni térképpel is egybemutat.

 • Nyári tipp: A kelleténél feszültebb lehetsz és élesebben reagálhatsz kommunikációdban a különféle frusztráló helyzetekre, de egy gyors tengerparti nyaralás biztosan feltölt majd idén is.

OROSZLÁN (júl. 23.–aug. 22.)

A különféle magánéleti, érzelmi konfliktusok, és ha szükséges, lezárások után egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolati időszaknak nézel elébe, ahol a házasság, a család bővítése is fontos szerepet kap. Karrieredben és az anyagiak terén egyértelmű a bővülés, különösen, ha kereskedelmi vagy ha esetleg művészeti vagy gasztronómiai területen dolgozol. Annak ellenére, hogy alapvetően a vidámság jellemez, most némi izgalommal és kisebb szorongásokkal is szembe kell nézned, és egészségedre is nagyon oda kell figyelned, szívedre, emésztésedre és epédre fordíts most fokozott figyelmet.

 • Nyári tipp: A családi élet teljes kisimulását hozná egy többhetes családi nyaralás. A helyszín szinte mindegy, de legyen idő lelkizésre, jó tisztázó beszélgetésekre.

SZŰZ (aug. 23.–szept. 21.)

A munkába való teljeskörű visszatérés és a nyitás azzal jár, hogy újra szorgalmas kis életedet élheted. Ugyanakkor mindennapi munkavégzésed átalakul, sőt lehetséges, hogy kollégáktól vagy főnököktől kell elbúcsúznod. Az új munkaügyi helyzetben azonban még inkább megtalálod önmagad, gyors kinevezésekre, teljes bizalomra és elismerésre számíthatsz, és most ez sokkal jobban érdekel, mint egy párhetes nyaralás. Az anyagiak már picit küzdelmekhez kötöttek, de szintén jó irányba haladnak előre. Az idei nyaralás egy gyors és rövid túra lesz, azt ugyanakkor jó eséllyel külföldön, pl. egy kellemes tengerparton töltöd majd.

 • Nyári tipp: A legjobban talán úgy tudnál kikapcsolódni, ha egy kedves barát vagy ismerős hegyi vagy vízparti nyaralójába kissé félaszkéta módon leköltöznél, és heteken, hónapokon át a vityillóból végeznéd a munkád, online.

MÉRLEG (szept. 23.–okt. 22.)

A munkádban és hivatásodban vitákkal és mindenféle félreértésekkel indul a meleg évszak, vagyis a lezárások utáni időszak. Mindez azonban ne tévesszen meg, vagy ne szomorítson el, hiszen az élet kárpótol, pl. házasság, gyermekáldás, és általánosságban véve az életörömök özöne vár a nyár folyamán. A kikapcsolódásnak is lesz elegendő hely, nem is egy, hanem több kisebb és egy nagyobb utazás is várható a kellemes, meleg időszaban. A művészetet is visszakapod most az életedbe, színház, irodalmi estek teszik kellemesebbé a hétköznapokat, miközben a sport is ismét nagy szerepet kap az életedben, de valamilyen finom, művészettel átitatott ága, pl. a társastáncok, a balett, a sportgimnasztika vagy más lágy, finomabb mozgásforma.

 • Nyári tipp: Egy gyors, rövid, információban gazdag utazás dobna fel a legjobban, na és persze külföldön, pl. szomszédos országokban, a kultikus épületek és múzeumok megtekintésével. Most a kultúrára éhezel.

SKORPIÓ (okt. 23.–nov. 21.)

A Skorpiók számára a nyári időszak több fájdalmas és energiaszívó tevékenység lezárásával kezdődik, otthon- és lakhelyváltásra, költözésre, akár a szülőföldtől való elszakadásra is lehetőség van, ha ezt az egyéni képlet is támogatja. A jegybe tartozók most komolyabb mértékben fejlődhetnek spirituális tevékenységükben, a mozgásformák közül a jógában, tai chi vagy aikido, tehát a szellemiséggel áthatott sportágakban teljesedhetnek ki, és valóban nagyon aktívvá, sportossá válnak a nyár során. A legfontosabb talán mégis az, hogy magánéletükben egy pozitív változás áll be, házasságra és gyermekáldásra is számíthatnak.

 • Nyári tipp: A nyári kikapcsolódást érdemes mindenképpen külföldre, a szülőföldedtől távolabbra tervezni, egy családi nyaralás a szűkebb családdal vagy néhány igazán kedves baráttal majd felvillanyoz.

NYILAS (nov. 22.–dec. 21.)

A Nyilasoknak most valóban felragyog szerencsecsillaguk. Ház- és lakásvásárlás terén, telek vagy autóvásárlás esetén, bővítés és felújítás témájában is minden a terveik szerint alakul. A szerelem most egészen biztosan bekopogtat az ajtón, ha pedig már megvan a párjuk, akkor a család bővülésére, és egy újabb, magasabb lépcsőfok elrésére van lehetőségük a párkapcsolatban. Ha iskolai tanulmányokba kezdtek, ott sajnos számíthatnak némi kellemetlenségre, a tanulás most biztosan sokkal nehezebben megy, mint máskor. Figyelniük kell egészségükre, főként epéjükre és májukra.

 • Nyári tipp: Egy karmikus szerelmi kaland egészen biztosan vár rád ezen a nyáron, a kellemes, de mégis erős, felkavaró érzéseket hozó kapcsolat meghatározza az egész nyarat.

BAK (dec.22.–jan.20.)

A Bakok számára kinyílik a munka és így a pénzkeresés világa, amelyben hideget, meleget egyaránt kapnak a nyár folyamán: kezdetben egy rossz üzleti döntés lezárása, később pedig komoly anyagi sikerek lesznek terítéken. Mindezt egy rövid tengerparti nyaralás lazíthatja kissé, de minden más esetben most a karrier és az újrainduló napi munkavégzés kerül a középpontba. A munkában pedig kreativitás, sok segítő személy, alkotóerő, művészeti „ön-megnyilatkozás” is párosul a szürke, mechanikus feladatok mellé. Nehézséget csak a fel-feltűnő viták, kisebb kapcsolati gondok okozhatnak.

 • Nyári tipp: Olyan kikapcsolódásra lenne most szükséged, ahol rengeteget lehetsz a víz közelében, ahol a nyár nem elviselhetetlenül forró, és ahol valamilyen új tudásra is szert tehetsz, pl. tanfolyammal egybekötött táborok stb.

VÍZÖNTŐ (jan. 21.–febr. 19.)

A jeledben járó retrogád Szaturnusz most egy érdekes élethelyzetbe sodor, egy jogilag is lezáratlan ügy visszajátszását láthatod a nyár folyamán, ez fogja legjobban meghatározni életedet. Az egészséged kissé gyengébb lehet a megszokottnál, enerváltabbnak és fáradtabbnak érezheted magad. Ízületeidre és szívedre, valamint koleszterinszintedre is nagyon oda kell majd most figyelned. A mindennapi munka, a normál kerékvágásba való visszatérés most súlyosabban leterhelhet, a stressz annak ellenére jelen van, hogy rengeteg életörömben, kikapcsolódásban is részed lesz. Szociális életed teljesen kivirul a barátok, a találkozók és bulik most újra szerves részét képezik majd életednek. Anyagilag pedig egy meredeken felívelő, pozitív időszaknak nézel elébe.

 • Nyári tipp: Főként gasztronómiai túrákat javasolhatnánk a nyárra, de egy szép tengerparti utazásra is lehetőséged nyílik.

 HALAK (febr. 20.–márc. 20.)

A Halakba belépő Jupiter szépen lassan elkezdi áldásait szórni a jegyben születettekre, amelynek eredményeit majd 2022-ben tapasztalhatják meg igazán, de már most öröm, boldogság, anyagi fejlődés, testi egészség, és a család bővülése teheti teljesebbé életüket. Társaságban az alkoholfogyasztás mértékére kell majd figyelniük. Noha nagyon sok öröm éri őket, némi szorongás és stressz is jelen lehet az életükben, pl. gyermekeikkel vagy főnökükkel kapcsolatban érhetik kellemetlen meglepetések, kisebb negatív fordulatok. Ház- lakás és telekvásárlás, vagyonbővítés terén most igen kedvező időszaknak néznek elébe.

 • Nyári tipp: Kinyílik figyelmed az élet spirituális összefüggéseire, belemélyedhetsz az önismeretbe, pszichológiai témákba és a komolyabban ezoterikus irányzatokba is, egy spirituális tábor lenne a lejobb választás a nyárra.