Azt mindenki tudja, hogy a testmozgás jót tesz testnek és léleknek egyaránt. Nemcsak a súlyunkat normalizálhatjuk vele, és válhatunk egészségesebbé, de a stresszt is könnyedén oldhatjuk a segítségével, mivel boldogsághormonok szabadulnak fel a testünkben az edzés hatására. De az, hogy már a ráncokat is megelőzhetjük vele, talán már kevesebben tudják. Pedig igaz!

A sportolás izzadással jár, ez pedig megtisztítja a bőr pórusainak legmélyét is. Fontos azonban, hogy – ha lehet – ne sminkben kezdjük az edzést, mint néhányan. Egyrészt azért sem jó teljes arcfestésben mozogni, mert ha lefolyik, vicces látványt nyújt az ember lánya, másrészt, a pórusai ilyenkor kitágulnak, és – ha eltömődnek az arcfesték részecskéivel – könnyen begyulladhatnak, pattanások alakulhatnak ki. Ha viszont edzés előtt lemossuk a sminket, bőrünk megtisztul és a felpezsdült vérkeringés miatt ragyogóvá válik.

Bőrre, hajra egyaránt jó!

Mivel a felfokozott vérkeringés több tápanyagot szállít – és így több jut el a bőrsejtekig és a hajhagymákig is – néhány hónap rendszeres edzés után azt tapasztalhatjuk, hogy bőrképünk és hajunk szebb lesz, bőrünk feszesebbé válik. Ha alacsony intenzitású mozgásformát választunk, a cellulit ellen is könnyedén felvehetjük a harcot!

Egészségesebb táplálkozással elbúcsúzhatunk a ráncoktól is

Az köztudott, hogy a túlzott cukorfogyasztás miatt a bőrben lévő kollagén- és elasztinrostok minősége romlik, emiatt pedig megereszkedhet a bőr és ráncok jelenhetnek meg rajta. Ha még nem okoztunk túl nagy kárt a fizimiskánkban, érdemes visszavenni a cukorból. Heti három könnyű edzés segítségével normalizálódik a vércukor szintje, visszaáll az életkornak megfelelő kollagén- és elasztin termelődés a megfelelő szintre, így a bőr feszesebbé válik, visszanyerheti rugalmasságát és az öregedés nyomai később jelennek meg.