fitt info magazin 2018 002 kJátszottál Facebook játékunkon? Lássuk, te nyerted-e meg nyereményünket, neked küldjük-e el következő három fitt.info magazint!

fitt info magazin 2018 002 kNyerd meg következő 3 lapszámunkat Facebook játékunkban. Február 23 és 27 között játszhatsz!

Lendüljetek mozgásba és próbáljátok ki az órákat!

Családi Egészség- és Sport Napok

INGYENES RENDEZVÉNY AZ EGÉSZ CSALÁD RÉSZÉREHelyszínek:
március 21. Budapest, Folyondár Vasas Sport és Tánc Központ
április 19. Szeged, Városi Sportcsarnok               
április 25. Pécs, Kossuth tér                   
május 16. Győr, Barátság Sportpark
május 10. Miskolc, Generali Aréna
május 23. Székesfehérvár, Regionális Atlétikai Központ        

www.nivea.hu/fitnesstour

Dhanvantari 2 2015. március 22-én, vasárnap, Ájurvédikus Egészségnapra várják az érdeklődőket Csillaghegyre, a Lélek Palotájába!
A rendezvény egyedülálló abban a tekintetben, hogy a nap során - néhány érdekes kivételtől eltekintve - minden a hagyományos indiai gyógyászat és életmód tudomány köré, az Ájurvéda köré szerveződik, amely nagy hangsúlyt fektet a prevencióra, azon belül is az emésztés, az élet tüzének megőrzésére.
A rendezvényen előadások, work-shopok, tanácsadások, főzőbemutatók, kezelések és vásár várja az érdeklődőket.
 

Görög ZitaTakács JánosKarin OlofsdotterSt.MartinSzuper Levente

 

 

 

Neves közéleti személyiségek álltak be a szerelősor mellé az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyárában, hogy munkájukkal beteg gyerekeken segítsenek.
A III. Jótékonysági Műszak során gyártott hűtőszekrényekből származó bevételt ugyanis a vállalat a Mosolygó Kórház Alapítványnak juttatta el.

Idén harmadik alkalommal rendezte meg az Electrolux a Jótékonysági Műszakot, amelynek keretén belül többek között Karin Olofsdotter, Svédország magyarországi nagykövete, Nyíregyháza polgármestere, az Electrolux Lehel Kft. menedzsmentje és számos közéleti személyiség: Görög Zita, St.Martin, Szuper Levente, Hevesi Tamás, és a 4 for Dance táncosai, Bárány Kristóf és Enyedi Péter is dolgoztak a vállalat nyíregyházi hűtőszekrénygyárában, hűtőszekrényeket gyártottak. A Jótékonysági Műszak során gyártott készülékek értékesítéséből származó bevétel a Mosolygó Kórház Alapítvány munkáját támogatja. A szervezet elsődleges célja a beteg gyerekek kedélyállapotának és hangulatának javítása, a kórházi gyógyulásuk során.

„Az Electrolux komoly figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra több különböző területen, beleértve a színvonalas, modern és stabil munkahelyek megteremtését és a munkatársak folyamatos fejlesztését, illetve a környezetbarát termékek és gyártási folyamatok alkalmazását. Emellett kiemelten ügyelünk arra is, hogy támogassuk a helyi közösségeket és a rászorultakat, lehetőleg gyáregységeink vonzáskörzetében. Örömünkre szolgál, hogy a Jótékonysági Műszakra neves közéleti személyiségek is elfogadták a felkérést, s hozzánk hasonlóan szívükön viselik ezt a jó kezdeményezést.” – mondta Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója.

A 2005-ben alapított nyíregyházi hűtőszekrénygyár az Electrolux stratégiai gyára Európában. Maximális kapacitása megközelíti az egymillió legyártott darabot évente. Az itt gyártott alulfagyasztós hűtőszekrények, valamint egyajtós hűtő- és fagyasztószekrények a kontinens szinte minden országába eljutnak. Minden harmadik, nyíregyházi gyárban gyártott készülék a kelet-európai, minden ötödik darab pedig az észak-európai piacra kerül.

„Jelenleg mintegy 1400 fő számára biztosítunk munkalehetőséget a nyíregyházi hűtőszekrénygyárban és az Electrolux többi gyáregységéhez hasonlóan, mi is a hazai beszállítókat részesítjük előnyben. Az gyárral szerződött magyar alvállalkozók száma idén elérte a 31-et, amely a beszállítók egynegyedét jelenti” - mondta Karácsonyi Gyula, az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyárának igazgatója.

A nyíregyházi hűtőszekrénygyár a kutatás-fejlesztés területén is fontos szerepet játszik, hiszen az európai hűtőszekrényvonal termékfejlesztési projektjeinek legnagyobb része érinti a gyárat. Jelenleg 13 mérnök vesz részt aktívan a fejlesztési folyamatokban, biztosítva ezzel, hogy az Electrolux nyíregyházi gyára élen járhasson az innovációban.

www.electrolux.hu

Vízparti nyár
Nyáron a vízparté, a napozásé, a fürdőzésé és a könnyed kikapcsolódásé a fő szerep, de a strandolás mellett számtalan kirándulási és aktív időtöltési lehetőség közül választhatsz.
Vegyél részt bakancsos-, kerékpáros-, lovas- és vízi túrákon, vagy válassz egy kellemes hajókirándulást, élvezd a vitorlázás, szörf és wakeboard élményét, mindezt Magyarország szebbnél-szebb tavain.
www.itthon.hu

Szem(ély)re szabható szemüveglencsék
Az emberek jelentős százaléka szemüveggel korrigálja látását, ráadásul szinte annyiféle lencsére lenne szükség, ahány ember van. Ezen a területen jelent hatalmas előrelépést az egyéni progresszív lencsék bevezetése, amelyek ma már teljesen szem(ély)re szabhatók.
A Carl Zeiss progresszív lencsék nagyon kifinomult technológiával készülnek, minden olyan információt tartalmaznak, amely viselőjének éleslátást tesz lehetővé. Egyes típusaik személyre szabhatók, éppen ezért kényelmesek és maximálisan alkalmazkodnak a XXI. századi ember életéhez.
www.zeiss.hu

Határtalanul zöld
Hegyi tavak, virágzó alpesi rétek és szurdokok robajló patakokkal várják az aktív kikapcsolódás szerelmeseit a Stájerországban. A hegyi túrák mellett, most az Alpok egyik legszebb folyói közé tartozó Salzán egy 40 km hosszú, érintetlen folyószakaszt is felfedezhetsz rafting csónakkal és kenuval.
www.austria.info

 

 

 

Ők futhatnak idén nyáron az Olimpiai Lánggal
A 2012-es Londoni Olimpiai Játékok előtt magyar hétköznapi hősök és közéleti személyiségek is futni fognak az Olimpiai eszmét megtestesítő Olimpiai Lánggal az Egyesült Királyságban, számos híresség, sportoló kíséretében.
www.samsungsport.hu


 

 

 

Tej –tartósítószer nélkül
Ha nem a tartósítószertől, akkor mitől marad friss a dobozos tej? Ha az van ráírva egy tejesdobozra, hogy „TEJ”, akkor nem lehet benne más, kizárólag tejet tartalmazhat, a tejben lévő vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
TUDTAD?
Az UHT hőkezelés során a tejet nagyon rövid időre (2-3 másodperc) felhevítik, nagyjából 125-137 C fokra. Ezután gyorsan lehűtik és fertőző anyagoktól mentes környezetben aszeptikus csomagolásba töltik. Így az összes mikroorganizmus elpusztul. A csomagolás pedig megakadályozza, hogy a tej fénnyel és levegővel érintkezzen, ezért nincs szükség tartósítószerre.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT DANUBIUS HOTELS GROUP!
A gyógyvizek szakértőjének számító szállodalánc 40 éve tökéletesíti és bővíti szolgáltatásait, hogy a vendégek a lehető legkomfortosabb körülmények között pihenhessenek, gyógyulhassanak a szállodáikban. A Danubius Health Spa szállodákban a kezelések alapjait a természetes gyógytényezők képezik, melyhez orvosi szakértelem társul. A hagyományos Spa kezelések mellett, személyre szabott medical wellness programban is részünk lehet, így testünk-lelkünk újra csúcsformába kerülhet.
A születésnap alkalmából kedvezményekkel, meglepetésekkel várják vendégeiket.
www.danubiushotels.hu

 MERÍTS ERŐT A TERMÉSZET CSODÁIBÓL!
Zalakaros, a Kis-Balaton fürdővárosa és az egészségmegőrzés fellegvára – a reklámszlogen mögött azonban ezúttal tartalom is van. Egész évben tartalmas programsorozatokkal várják az ide látogatókat. Katus Attila, Zalakaros nagykövetének irányításával az egészséges életmód fontosságára hívják fel a figyelmet. Az aktív kikapcsolódás szerelmesei túrázhatnak a Parkerdő vagy a Pannonhát Tájpark különböző nehézségi kihívást jelentő útjain, két kerékkel pedig a Kis-Balatont körülölelő kerékpárút segítségével fedezhetik fel a környéket.
www.zalakaros.hu

Lezárult a 2011-es év megmérettetése.
Kategóriák győztesei:

"Az év Prezentere ELITE"
- Női – Rubint Réka (3611 pont)
- Férfi – Katus Attila (2653 pont)

"Az év Prezentere OPEN”
– Női – Szőke Zita (551 pont)
– Férfi – Ananász Barlein Zsolt (456 pont)

"Az év Prezentere – Body & Mind"
- Női – Geszler Dorottya (566 pont)
- Férfi – Borsodi Balázs (692 pont)

"Az év Prezentere – Eszközös Előadó"
- Női – Bánkúti Gabriella (542 pont)
- Férfi – Szabó Péter (1321 pont)

"Az év személyi edzője"
- Női – Béres Alexandra (674 pont)
- Férfi – Radnai Tamás (1412 pont)

"Az év Funkcionális Trénere”
- Női – Lencsés Rita (544 pont)
- Férfi – Lakatos Péter (453 pont)

"Az év Tánc Prezentere”
- Női – Szalka Andrea (893 pont)
- Férfi – Kiss Gábor (459 pont)

"Az év Testépítője”
- Női – Berkes Eszter (181 pont)
- Férfi – Molnár Péter (1124 pont)

"Az év Átváltozása:
- Női - Kovács Erzsébet
- Férfi - Schmuck Andor

Miss Fit 2011
Kocsis Alexandra

A győzteseknek gratulálunk! 

beres
Megállapodás született a CSR Hungary Díj mellett
Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke szerint: „Egy díj, mint elismerés és visszacsatolás nagyon fontos egy vállalat életében, hiszen megerősíti abban, hogy jó úton halad. Azonban nem szabad, hogy a díjak miatt váljon egy cég életében hangsúlyossá a társadalmi felelősségvállalás. A hiteles CSR a lelkiismeretünkből kell, hogy fakadjon, s nem a lelkiismeretfurdalásunkból. Atyám, id. dr. Béres József egész életében, még az üldöztetés idején is elesettek, rászorulók megsegítéséért küzdött, így számomra a társadalmi felelősségvállalás az atyai örökség része.”
A Béres Egészség Hungarikum Programja 2008-ban nyerte el a CSR Hungary Díjat. A program elsődleges célja, hogy Magyarországon az egészség is nemzeti értékké, hungarikummá váljon.

szaktudas
regénybe illő koplalás
Az anorexia nervosa nevű betegség egyre gyakrabban keríti be áldozatait, elsősorban a fiatal lányokat. Galgóczi Dóra könyve: Test a lélek börtönében címmel megmutatja,  milyen út vezet az életveszélyes soványságba sodró anorexiától a felszabadító gyógyulásig. A fiatal lány, Anikó sorsát követve feltárulnak a szülő-gyerek kapcsolat, a társkeresés és valódi életcélunk elgondolkodtató kérdései.
www.szaktudas.hu

monspart
Prima Primissima
A szabadidősportok jeles képviselője, Monspart Saroltát Prima Primissima Díjra jelölték sport kategóriában. A kategória másik két jeles kiválasztottja a tájfutó világbajnok Buzánszky Jenő és Erdei Zsolt lett. A jelöltekre Te is szavazhatsz, interneten, sms-ben, telefonon, vagy szavazólapon. www.primaprimissima.hu

floraszept_konyhai_zsiroldo
Tisztaság - egészség
Senki sem szeret sok időt tölteni a takarítással, olyan szerekre van szükségünk, amelyekkel villámgyorsan letudhatjuk ezt a feladatot. Az Unilever nyírbátori gyárában kerülnek legyártásra a közkedvelt tisztítószerek, mint a Domestos vagy a Cif.
Tudtad? A megújult Flóraszept termékcsaládnál a legújabb kutatási és fejlesztési technológiák mellett a hagyományos összetevők, mint például a szódabikarbóna, régről ismert és előszeretettel használt tisztítóerejét vetik be a szennyeződések ellen.
www.unilever.hu

takacs_janos
KIRÁLYI KITÜNTETÉS
A Sarkcsillag Királyi Érdemrend Parancsnoki rangját őfelsége, XVI. Károly Gusztáv, svéd király adományozta Takács Jánosnak az Electrolux Lehel vezérigazgatójának.
Az Electrolux nagy tiszteletnek örvend Magyarországon a környezeti és társadalmi felelősségvállalása, a hatékony és magas szintű menedzsmentje miatt. A vállalat sikerei nem lettek volna elérhetőek Takács János vezetése nélkül, és ez felbecsülhetetlen hozzájárulás Svédország hírnevének erősítéséhez.
A Sarkcsillag Érdemrendet I. Frigyes király alapította 1748-ban, és azok részesülhettek az elismerésben, akik elkötelezetten dolgoztak a tudomány, az irodalom, a művészet valamely területén, vagy az emberiség számára kiemelkedően hasznos munkát végeztek.
Gratulálunk a kitüntetéshez!

 

abonett_logo
ONLINE EGÉSZSÉG
Ha már a gép előtt töltjük napunk nagy részét, ajándékozzuk meg szervezetünket néhány jótékony éhségoltóval. Az Abonett webáruházában azonnal feltankolhatjuk teljes kiőrlésű tartalékainkat, ráadásul kedvezményesebb áron, mint a boltok polcain. A választék minden napra új meglepetést tartogat, hiszen a kenyerek mellett az Abonett Sandwich és Abonett Snack ropogós finomságai is házhoz jönnek egy kattintásra. www.abonett.hu

 

bohocdoktorok
MILLIÓKAT ÉR A NEVETÉS!
A fájdalomtól, betegségtől, félelemtől elgyötört gyermekeknél a Piros Orr Bohócdoktorok látogatása enyhülést hoz, és ez a nevetés-szolgálat hozzájárul gyógyulásukhoz. Nemcsak a gyerekeket, hanem idős embereket is jó kedvre derítenek a vidám látogatók, akik szerint a nevetés a legjobb orvosság.
Hárommillió forint támogatáshoz juttatták a bohócdoktorokat azok a vásárlók, akik a Spar üzletlánc boltjaiban Persil vagy Silan termékeket vásároltak. A vidám vizitek így folytatódnak!

 

pampers2pampers
1 új rajongó= 1 védőoltás
Az újszülöttkori és az anyasági tetanusz 170 millió anyát és csecsemőt veszélyeztet napjainkban is. A Pampers és az UNICEF 1 csomag = 1 védőoltás kampánya idén is folytatódik.
A programban idén azonban nem csak a Pampers termékeket vásárló kisgyermekes anyukák vehetnek részt, most bárki segíthet, aki csatlakozik a Pampers Magyarország Facebook oldalához. A Pampers minden egyes új tag után eljuttatja egy vakcina árát az UNICEF-hez, hogy a régóta megelőzhető betegség ne szedje tovább áldozatait.

1. oldal / 26