Hogyan csökkentsd a tüneteket?
Az idei tél szokatlanul enyhe volt és ez azt is jelenti, hogy igen korán megjelentek az első pollenek és az allergiások is ilyen korán kezdték a tüsszögést. De mit tehetünk azért, hogy a legszebb évszak csak örömöt hozzon?

Fellélegzünk a tavaszban?!
Tavasz, virágok, napfény, boldogság, romantika. Orrfújás, tüsszentés, viszketés, allergia.
Kétarcú ugye? Mert bizony az, amire úgy várnak sokan, komoly kellemetlenséget, akár szenvedést is okoz a többieknek. Indul az allergiaszezon…

Ami az egyik embernek jót tesz, a másiknak akár méreg is lehet: sok mindenre igaz ez, de talán leginkább azokra az ételekre, amelyek allergiát vagy más káros reakciót váltanak ki. De vajon milyen reakciók lehetnek ezek és mi okozza őket?

allergia nyitoEgész nyáron az orrodat fújtad? Alig tudtad mivel kezelni a kiütéseidet? Vártad, hogy lapozhass a naptárban és ezzel elhessentsd az idei szezont, ugye? Sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű, hiszen vannak olyan reakciók, amelyeket az őszi hónapokban is produkálunk, és olyan allergének, amelyek időtől függetlenül bajt okozhatnak. De szerencsére van megoldás!
Cikkünkből mindent megtudhatsz
• a kontakt allergiákról,
• a lakásod antiallergénné tételéről,
• és eloszlatjuk a leggyakoribb tévhiteket is!

 

allergia
Nem hunyhatsz szemet legyengült immunrendszered és allergiás tüneteid felett sem. Fedezd fel újból nagyanyáink főzeteit, hogy megerősödve indulj a tavasznak!
Az immunrendszered legyengülése és az allergia megjelenése, kialakulása több tényezőre vezethető vissza, egy biztos, nem mehetsz el mellette. Kezelésük csak akkor lehet eredményes, ha nem csak a kínzó tünetek megszüntetésére törekszel, hanem a szervezet általános állapotát, a pszichés egyensúlyát, vagyis a teljes harmóniáját is helyreállítod.  A régi, jól bevált gyógynövények segítenek helyreállítani a szervezet megzavart összhangját, s így, több támadásponton – immunrendszer, idegrendszer, emésztés – felveszik a harcot az allergiával szemben is.

Allergia ellen

Látod, hogy mi történik a világban? Folyamatosan nő az allergiás megbetegedések száma, lehet, hogy megállíthatatlan a folyamat. A szem nem csak a lélek tükre, hanem a legfontosabb érzékszerveink egyike. Vigyázz rá!

Az allergiás betegségek előfordulásának gyakorisága folyamatosan emelkedik. Az Európai Allergiás Fehér Könyv adatai szerint az allergiás szem-orrnyálkahártya gyulladás már 20%-ban fordul elő a népesség körében.

Csodálatosan virágzó rét, zöldellő bokrok, romantikus hangulat. Igazán gyönyörű, de van, aki számára mindez nem sok örömet okoz.
A legszerényebb becslések szerint is az emberek 20 százaléka szenved allergiás szemgyulladástól, aminek egyik fő előidézője éppen a virágpor.

 

Régóta ismertek azok a hormonok, amelyeket a mellékvese -kéreg termel, és gyulladáscsökkentő hatásuk van. Már elő is állítottak hasonló hatóanyagú gyógyszereket (szteroidok), amelyek tabletta vagy injekció formájában alkalmazhatók. Ezek a szisztémás készítmények – az egész szervezetet érintő mellékhatásaik miatt – nem jöhettek szóba az allergiás nátha kezelésében.

 

A pollenkoncentráció idén sokkal magasabb a tavalyinál, ez automatikusan magával vonzza az allergiás megbetegedések növekedését. Az esetek jó részében könnyűmegtalálni az okokat, de olykor még az orvosoknak is fejtörést okozhat a panaszok eredetének felderítése. Ebben segít a Mora-terápia.

 

Városban vagy a természetben, az allergia nem válogat. Előbújik a föld alól is, porcicákkal prüszköl-tüsszög, kicsordul a könnyed tőle, bosszantóan rossz dolog. A rhinitis az orrnyálkahártya gyulladása, tünetei: tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, orrviszketés hetente több napon át az év jelentős részében.

 

1. oldal / 2