Frissítő, hűsítő aloe vera

aloelEgy cserép aloe vera minden háztartásba kellene, olyan sok pozitív hatása van. A különleges gyógynövény külsőleg és belsőleg is a nyár kedvence lehet.

Az aloe vera spray akár torokfájásra is jó, ha a szájba spricceljük, ahogy kisebb gyulladásokra is hatékony lehet. De azt kevesen tudják, hogy az otthon is egyszerűen nevelhető növény friss nedve és a belőle készült juice az emésztésnek is jót tesz. Lássuk, milyen titkos hatásai lehetnek még az aloénak!

Kívülről

Sokan vannak, akik kifejezetten keresik az aloe vera tartalmú kozmetikumokat, hiszen tudják, hogy a napégéstől a rovarcsípésen át az irritációig, szinte mindenre jó gyógyír, nyugtató hatású szer. Nem véletlenül kerül számtalan napozás utáni termékbe, hidratálóba, érzékeny bőrre készített krémbe.
FONTOS! Mielőtt a bőrödön közvetlenül és töményen használod, mindig végezz bőrpróbát, mert van, akinél kontakt dermatitiszt, kellemetlen allergiás reakciót okoz!

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 04. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!