Mikrobiom diéta

mikrobiom1lA mikrobiom diéta a fogyáshoz vezető legújabb trendi módszer. De vajon tényleg hatékony, és nem ártalmas?

A módszer Dr. Raphael Kellman nevéhez fűződik, aki arra alapozta, hogy ha az étrendet megváltoztatjuk úgy, hogy egyes ételek kerülésével, mások fogyasztásával helyreállítjuk a bélflóra egészségét, akkor könnyebben szabadulhatunk meg a túlsúlytól. A kedvező mellékhatások? Gyorsabban pörgő anyagcsere, és jobban működő szervezet.

De mi is a mikrobiom diéta?
Ez a módszer egy háromfázisos program, alapelve az, hogy olyan ételeket kell enned, amelyek egészségessé teszik a bélflórádat, sőt, a szervezetedben élő teljes baktériumflórát. Így a fogyás tulajdonképpen inkább egy kellemes plusz lesz, és az egészséged minden tekintetben javulni fog.
A bélflóra nagyjából három trillió baktérium és más mikroorganizmus összessége, melyek egy része hasznos, más része inkább káros számodra. Ha a megfelelő egyensúlyt sikerül fenntartani a káros és hasznos alkotók között, akkor a bélflóra jól működik, és így javul az emésztés, csökkennek a szervezetben jelen lévő gyulladások, mérséklődik a stressz szintje, és még a hangulat és az agyi funkciók is javulnak. Ezek mellett felgyorsul az anyagcsere, megszűnnek az éhségrohamok és csökken a pluszkilók száma.

001 001 FIM 2019 03 covers RGBk
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 03. számában vagy júniustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!