Mennyi jó szénhidrátra van szükséged?

High fiber health food concept with fresh fruit, vegetables, wholegrain bread, nuts and cereals. Foods high in antioxidants, anthocyanins, omega 3 fatty acids and vitamins. Rustic background, top view. Van olyan, hogy túl kevés szénhidrát? Hogyne lenne! Számtalan jellel tiltakozhat a szervezeted, ha a legkönnyebben hasznosítható energiaforrástól túlságosan drasztikusan fosztod meg. Ne a végletek között váltogass, hanem figyelj a jóllétedre!

Az elmúlt évek másról sem szóltak, mint hogy az egyik nagy makrotápanyagot, a szénhidrátot pokolra küldte a világ, és egyre-másra azt bizonygatták, hogy nemhogy nincs rá szükségünk, sőt, inkább kifejezetten káros a fogyasztása. Persze nem újdonság ez, az elhízás elleni egyre reménytelenebbnek és elkeseredettebbnek tűnő harcban jártak már ebben a cipőben a zsírok is, amelyeket viszont most mintha rehabilitáltunk volna.
Pedig a szénhidrátokat szinte lehetetlen teljesen kiiktatni az étrendünkből, és erre valószínűleg nincs is szükség. Sőt, ha például valaki egyáltalán nem visz be összetett szénhidrátból álló rostokat, akkor annak komoly következményei lesznek az egészségére. Tehát a józan ész szavára hallgatva biztosan jobban járunk, ha a rejtett cukrokat, a túl sok egyszerű szénhidrátot kerüljük, és nem a tápanyag minden formáját.

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!