AMRAP: Kőkemény formában!

amraplGyors, eredményes? Az AMRAP edzésekkel saját magad követheted elképesztő fejlődésedet! A versenyt saját magaddal folytatod, és egy biztos: győzni fogsz!

Újabb rövidítés terjed az edzőtermekben. Az AMRAP nem mást jelent, mint „As Many Rounds As Possible” vagy „As Many Reps As Possible”, vagyis a lehető legtöbb kör vagy a lehető legtöbb ismétlés. Ezt az edzésmódszert is a CrossFitnek köszönhetjük, mint annyi más hatékony módot az alakformálásra és a bombaforma elérésére. Az AMRAP edzések lényege az idő: vagyis te vagy az óra ellen, és a feladatod az, hogy az adott időtartamba minél több kört vagy ismétlést zsúfolj bele. Ezen túl az edzés variációinak száma lényegében végtelen, hiszen a gyakorlatokat és a rájuk szánt időt az állapotod és a célod függvényében tudod meghatározni. Előnye a rendszernek, hogy nagyon jól tudja követni a fejlődésedet – akár az idő növelésével, de az idő megtartásával is nyilvánvaló lesz az elvégzett gyakorlatok számából, hogy hogyan haladsz. Az AMRAP edzések alapja általában valamilyen HIIT (magas intenzitású interval tréning) vagy HICT (magas intenzitású köredzés), ezért néhány dolgot nem árt figyelembe venni, mielőtt belevágnál.

Magaddal versenyzel!
Az AMRAP edzésmódszer segítségével javulni fog az állóképességed és az izomerőd is. Határozz meg ezek alapján célokat, és lásd, ahogy fejlődsz. A lényeg, hogy tényleg a saját eredményeidre figyelj. Nyilván érdekes látni, hogy másokkal összehasonlítva mire vagy képes, de ez nem erről szól! Ha valóban feszegeted a határaidat, akkor nem az a lényeg, hogy hány kört csináltál a többiekhez képest, hanem hogy egy hónap múlva hányat fogsz. Döntsd meg a rekordodat minden héten!

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 04. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!