Csodás, kerek vállak

gyaksorItt a nyár, az ujjatlanok, topok és fürdőruhák ideje. Még nincs késő, hogy erős, formás vállad legyen. A gumikötél a szezon sztárja, hiszen akárhol előveheted, még akár a futásodra is magaddal viheted, és a parkban is edzhetsz vele.

 A kidolgozott, kerek vállizom a nőknek is elengedhetetlen, hiszen rengeteget emel a megjelenésen, javítja az összképet és a test arányait. Ennek ellenére mégis sokan kihagyják a válledzést!

Végezd el ezeket a gyakorlatokat legalább heti egyszer, ám, ha igazán szép kerek és kidolgozott vállakat szeretnél, akkor vállalj be heti 2 alkalmat. És persze ne felejtsd el a felsőtest többi izmát se, hogy az eredmény kiegyenlített legyen. Gyakorlatsorunk ezekre is ad megoldási lehetőséget. Ezt biztosan nem fogod megbánni! 

Oldalra emelés gumikötéllel

Állj kisterpeszbe, lépj rá a bal lábaddal a gumikötélre, majd az ellentétes, jobb kezeddel fogd meg a kötél másik végét. Ezután egyenesítsd ki a hátad. Belégzés után emeld fel a jobb karodat úgy, hogy a könyököd kissé be van hajlítva, egészen a vállad magasságáig, majd térj vissza a kiindulóhelyzetbe. Ezután jöhet a másik oldal is! Ehhez helyezd át a kötelet, aztán végezd el erre az oldalra is a gyakorlatot.

Ismétlés: karonként 3x12 ismétlés

Mire hat? A gyakorlat főleg a deltaizom középső részét edzi meg

fitt info 2021 003 cimlap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 03. számában vagy augusztustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!