11 megoldás a zsigeri zsír ellen

zsigerizsirA fogyás általában nem könnyű, és a nőknek időnként igazi kihívás. Evolúciós örökségünk ugyanis a hason, a csípőn és a combokon gyorsabban felszaporodó zsírpárnák. De a testünkön belüli, úgynevezett zsigeri zsírtól megszabadulni még nehezebb, pedig nagyon fontos, hogy megtegyük, ugyanis komoly egészségügyi kockázatot jelenthet. 

A viscerális, más néven a zsigeri zsír mindenkinél létező jelenség, vékony zsírréteg veszi körül és védi a külső hatásokkal szemben a belső szerveket, a szívet, a tüdőt, a májat, a hasnyálmirigyet és a veséket. Ha azonban ez a réteg megvastagszik, már több bajt okoz, mint amennyi haszna van.  A zsigeri zsír ugyanis – a bőr alatti zsírréteggel szemben – aktívan részt vesz az anyagcserében, de hormonszerű anyagokat is termel, miközben érzékenyen reagál a hormonváltozásokra is. A nagy mennyiségű zsigeri zsír, ami rengeteg méreganyagot is raktároz, többféle betegség és egészségügyi probléma kialakulásához járulhat hozzá. Ilyen a stroke, magas vérnyomás, 2-es típusú diabétesz, szívbetegség, alvászavarok, de egyes daganatos megbetegedések és az Alzheimer-kór is köthető hozzá. Hogy ezeket elkerüljük, érdemes minél hamarabb normalizálni a mennyiségét!

10+1 bizonyítottan működő trükk a zsigeri zsír csökkentéséért

Manapság rengeteg tippet és trükköt találunk az interneten, de ezeknek jó része csak elmélet, rosszabb esetben kitaláció. Az alábbi módszerek sikere azonban tudományosan bizonyított!

fitt info 2021 003 cimlap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 03. számában vagy augusztustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!