Miss Balaton vízi aerobikon

250 lány jelentkezett a Miss Balaton szépségversenyre tavaly, s idén várhatóan még többen! A megmérettetést felkészítő tábor előzi meg. Aki ide bekerül, az már nyer: az egészséges életmóddal, fogyókúra- és narancsbőr eltüntető tippekkel, testformáló aerobikgyakorlatokkal lesz gazdagabb, és: SZEBB!

 

Egy verseny kulisszatitkai

 

PRÓBÁLD KI TE IS!

Királynő-jelöltek gyakorlata

A sekély vízben jó messzire begyalogolnak a lányok, majd kifelé végig futniuk kell! Ezzel a far- és lábizmaikat veszik elég kemény kezelésbe.  

 

A finish-hét alatt már tilos koplalni, mert ezzel elveszítik az izomtónusukat. Plöttyedt karokat, popsikat pedig senki nem szeretne.

 

Nem modelleket keresnek!

 

- Minden jelentkezőt, aki megfelel az előírásoknak, elhívunk július 15-ére, az elődöntőre, egy siófoki strandra, ahol még aznap kiderül, hogy ki az a 16 lány, aki a verseny augusztus 4-i döntőjébe kerül – mondja Modroczky Tímea, a verseny igazgatója.

 

-         Te, aki vékony, szép szőke lány vagy, s magad is elindulhatnál, mit tanácsolsz a felkészülésükhöz? Miben rejlett az eddig döntőbe jutott lányok sikere?

 

-         Külsőleg nincs egy tipikus favorit, amely szerint szőkék, barnák, kékszeműek stb. lennének előnyben. A jelentkezési feltételeknek - 18-26 éves, hajadon, gyermektelen lányokat várunk-,   természetesen eleget kell tenni, ezen kívül pedig a legfontosabb, hogy egy lány harmóniában legyen önmagával és a testével.

 

-         Valamit azért árulj el a külsővel szerezhető pluszpontokról.

 

-         Nem kifejezetten modelleket keresünk, mivel ez egy szépségverseny, azt szeretnénk, ha meghallja valaki, hogy Sió Miss Balaton, akkor a verseny győzteseként egy igazán szép, formás, arányos magyar lányt képzelne el.

 

Most sincs késő felkészülni!

 

-         Ha valakinek most támadna kedve a versenyhez, még van esélye felkészülni?

 

-         Természetesen! A döntőig majd’ egy hónap van, ezalatt egészséges étkezéssel, megfelelő minőségű és időtartamú mozgással sokat lehet változtatni! Mindehhez mi is hozzájárulunk egyhetes felkészítő táborunkkal.

 

-         A tábori mindennapos torna akkor is segít, ha valaki nem sokat mozgott előtte?

 

-         Ezt a kérdést Baucsek Norbinak is feltették a lányok, aki tavaly a mozgásért felelt. Az utolsó napokban elsősorban nem többkilós fogyásra van lehetőség és itt már nem is erre kell törekedni, hiszen a döntőbe került lányok mindannyian csinosak.   Azonban Norbi célzott far- és combizomgyakorlataival még sokat tudtunk formálni a lányokon, izomtónust fokozni, feszesíteni.

 

-         Milyen különleges trükkötök van, ami bevethető a fitt alakért?

 

-         Ha már a Balaton mellett vagyunk, kihasználjuk a tó adta lehetőségeket is. A vízi aerobik mellet az úszásra is hagyunk időt. Idén először egy négycsillagos siófoki szállodában lel otthonra a verseny, így plusz kikapcsolódási lehetőségeket jelentenek a hotel nyújtotta szolgáltatások: itt is lehet úszni és van wellness részleg is.

 

Diéta tanácsok

 

 

-                       A testmozgás mellett milyen tanácsokat kapnak még a királynő-jelöltek?

 

-                       A lányok a délutáni programok során előadást hallhatnak az egészséges étkezésről, diétákról, feltehetik kérdéseiket, elmesélhetik személyes sikereiket, kudarcaikat. Edzőjüket megkértük, hogy állítson össze nekik egy heti étrendet. Norbi határozottan megkérte őket, hogy a finish-hét alatt ne koplaljanak, mert ezzel elveszítik izomtónusukat.

 

-                       Milyen az az étrend, amely egy királynőjelöltre vonatkozik?

 

-                       Elsősorban fehérjékre épül, sok halat, sovány húst tartalmaz. Köretként pedig barna rizst és sok zöldséget, salátát ajánlunk krumpli, tészta helyett. Mindemellett edzőjük felhívta a figyelmüket arra, hogy ha megszomjaznak, akkor az étkezésből kivont cukrokat ne vigyék vissza a szervezetükbe édes üdítőkkel! Helyette ásványvíz ajánlott.

 

 Szépség, siker: és kitartás

 

-                       Történt olyan változás egy lány életében, amely példaként szolgálhat a többi lánynak és az olvasóknak ?

 

-                       A jelenlegi királynőnk, Gombosi Adrienn esete talán a legkülönlegesebb az elmúlt évekre visszanézve. Amikor eljött az elődöntőre, lazán fogta fel a versenyt, hiszen sok esélyt nem adott annak, hogy döntőbe jut, így nem is készült különlegesen. Nagy meglepetésére a 16 döntős lány közé választották, és akkor úgy döntött, mindent belead. 3 hete volt a döntőig, és ő teljes erővel a felkészüléssel foglalkozott: eljárt fitneszterembe, szaunázni, és ami a legfontosabb: az utolsó napokig odafigyelt az étkezésére. Így a döntő napjáig leadott 3-4 kilót, és eltüntette a narancsbőrt a kínos helyekről, a végeredmény pedig mindenki számára ismert: Ő lett Miss Balaton 2005. Ezekkel a változtatásokkal nemcsak a versenyen ért el nagyobb sikereket, hanem az élet más területein is.

 

 „ Sokan kérdezik, nem nyomasztó-e ennyi lánynak együtt lennie a felkészülés alatt, nincs-e gáncsoskodás, irigység. Én úgy éreztem, ez nem egymás ellen való küzdés volt, hanem a közös célért, a gálaest és a mi sikerünkért való együtt dolgozás. Ezt az is igazolja, hogy sokakkal az azóta eltelt egy év alatt sem szakadt meg a kapcsolat . A nyereményeken túl ez is nagy érték! Számomra azonban egy különleges értéket is tartogatott a verseny döntője. Megkaptam a legfittebb versenyzőnek járó fitt.info különdíjat! Így a Szerkesztőség külső munkatársaként azóta is olvashatjátok cikkeimet, többek között épp ezt az interjút. Ennél többet nem is kívánhattam volna.”

 

Bódogh Edina, a cikk szerzője,

a fitt.info magazin 2005-ös különdíjasa