A selejtezés varázslata

selejt2lAz új hívószó a minimalizmus – vagy mégsem? Te mennyi időt, pénzt és életteret áldozol felesleges beszerzésekre? Selejtezz, és megtisztulhat az egész életed!

Gondoltál már arra, hogy hány darab tárgyad van otthon? Elrémültél attól, amikor egy tanácsot olvastál arról, hogy a ruháid számát száz alá kellene szorítanod, aztán rájöttél, hogy tényleg több van ennél a szekrényedben? Tudtad, hogy a felhalmozott tárgyak legfeljebb ideig-óráig töltenek el boldogsággal? És azt, hogy mára önálló pszichiátriai kórképként kezelik a gyűjtögetést, felhalmozást? Sokan vannak, akik már tudatában vannak ezeknek a tényeknek, és azok is, akik az új trendet, a minimalizmust állítják maguk elé példaként, és nem az újabb és újabb dolgoktól várják az elégedettséget, hanem egyszerűsíteni szeretnének. A feladat nem könnyű, hiszen a reklámok, közösségi oldalak, lényegében az egész világ azzal az ideával bombáz minket, hogy a megszerzett dolgok tesznek majd szebbé, sikeresebbé, egészségesebbé és csinosabbá. A vásárlások, beszerzések alapja sokszor egyáltalán nem a logika és a szükséglet, hanem egészen más. És akkor még nem beszéltünk azokról a tárgyakról, amelyeket kaptunk, örököltünk, stb. Ami már megvan, attól talán még nehezebb megválni, mint nem megszerezni valami újat. A tárgyaink megtestesítik az emlékeinket, reményeinket és álmainkat, a magunkról alkotott képünket, és azt, akivé válni szeretnénk. Ezért ha megszabadulunk tőlük, az olyan lehet, mint a bukásunk elismerése. Mint amikor kidobod a rád nem jövő skinny farmert, amit tényleg nem vettél fel évek óta – hiszen így elismered, hogy nem fogsz már beleférni.

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 04. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!