Énidőre van szükséged?

Close up photo charming nice lady youth hug her self she hands close yes feel glad enjoy pleasant have holidays vacations striped shirt modern outfit have long curly wavy hair sit divan living room.Nem vagyunk egyformák. Ezt elméletben mindenki tudja, de egy szerelmi kapcsolatban nem is olyan könnyű elfogadni a különbözőséget. Például azt, ha az egyik félnek egy kis szabad levegőre is szüksége van néha. Hogyan mondd el, hogy ne bántsd meg?

A koronavírus-járvány elején egészen új élmény volt az összezártság, sokaknak a túl sok, másoknak a sokkal kevesebb feladat. Mivel sok minden, amit addig ismertünk és kész tényként kezeltünk, elvesztette jelentőségét vagy összeomlott, nem csoda, hogy a legtöbben új hobbikba kezdtek vagy valamilyen teremtő tevékenységbe. A közösségi oldalak megteltek a házilag sütött kenyerek képével, az erkélyen berendezett kiskertekkel és hasonlókkal. Arra is rájöttünk, hogy így több időt töltünk együtt szeretteinkkel, azokkal legalábbis, akikkel egy a lakcímünk. Ez viszont sokak számára nem egyértelműen örömteli változás volt, még akkor sem, ha a kapcsolat egyébként jól működik. Sokaknál új szokások születtek, de a kellemes reggeli közös kávézás mellett felhők is beárnyékolhatták az új életmódot.
Mostanra azonban már eltelt néhány hónap, az újdonság varázsa megkopott, és ha most nincs is olyan bezártság, de azért a legtöbb ember igyekszik korlátozni kapcsolatait és több időt tölteni otthon. És ezzel párhuzamosan egyre több ember fejében fordul meg az a gondolat, hogy bizony jó lenne néha egy kicsit egyedül lenni. De hogy mondod meg a párodnak, hogy ezen az estén egy romantikus filmet néznél – egyedül? Hiszen, bármennyire is szereted őt, és szereted az új rutinjaitokat is, de van, amit egyedül jobban szeretsz csinálni, és néha az is jólesne, ha nem kellene néhány órán át senkivel beszélgetned.
Kultúránkban nehéznek találjuk, hogy valakitől teret kérjünk magunknak, és különösen minket, nőket neveltek így. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szeretettel együtt jár az az igény, hogy minden időnket együtt töltsünk, pedig valójában nem árt néha egy kis távollét. De hogy jelezzük?

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!