Erre jó a mentális fitness! Rántsd ki magad a megszokásból

A young caucasian woman sitting on her living room with her laptop doing meditationA bajnokok is ezeket a módszereket használják, ha úgy érzik, elfásultak.

 Az elmúlt évben sok helyen hallhattuk, hogy az olimpiára készülő sportolókat mennyire megviseli a kényszerpihenő. Ez nem csoda, hiszen folyamatos készültségben voltak eddig és hirtelen le kellett állniuk. Kisebb mértékben ugyan, de ugyanezt élték át az átlagemberek is, sokuknál depressziós epizód lépett fel a megváltozott életkörülmények és a korlátozások miatt. Szerencsére néhány apróbb változtatás segíthet kitörni ebből a hullámvölgyből.  

Meditáció és séta

Ha nem kell rohannod a reggeli készülődéssel, használd ki az ajándékba kapott időt és meditálj egy kicsit. Ez kissé misztikusan hangzozhat és sok embernek nem is megy igazán elsőre. Szerencsére ma már több olyan applikáció van, amely vagy irányított meditációval vagy természeti hangokkal segíti az elmélyülést, ellazulást. Ez a módszer segít feldolgozni a stresszt. A meditáció után – amikor van rá lehetőséged – menj egy kicsit a szabad levegőre. Ha amúgy is futni jársz, adja magát a reggeli edzés, de ha nem, és van park a közeledben, sétálj egy fél órát, hogy még inkább feltöltődj energiával. Kutyatulajdonosoknak ezt könnyű a napi rutin részévé tenni, de kutya nélkül is vedd rá magad!

fitt info magazin 2021 002 címlap*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 02. számában vagy májustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!