Gyorsabb anyagcsere=könnyebb fogyás

anyagcsere1A fogyáshoz, a jobb sportteljesítményhez vezető úton a legjobb támogatód éppen a saját anyagcseréd lesz. Segíts neki pörögni, hogy karcsúbb, energikusabb, edzettebb legyél!

Tényleg felpörgetheted az anyagcseréd?
Az anyagcsere felpörgetése minden fogyni vágyó egyik célja, de az, hogy milyen sebességgel használja fel szervezeted a bevitt energiát, sok mindentől függ. Van, akinél öröklötten gyorsan pörög a rendszer. Számít a nem: a férfiak szervezete még pihenés közben is több energiát igényel, mint a nőké, és a legtöbb embernek negyven után csökkenni kezd az energiaigénye. Ezeket a tényezőket természetesen nem tudjuk kontrollálni, de van, amit igenis tudunk!

Kezdd kis lépésekkel!

Építs izmot!
A szervezeted akkor is használja a bevitt kalóriákat, ha éppen nem csinálsz semmit, a nyugalmi anyagcsere érték viszont sokkal magasabb azoknál, akik nagyobb izomtömeggel rendelkeznek.
TUDTAD? Minden kiló izom nagyjából napi 12 kalóriát használ fel csak ahhoz, hogy fenntartsa magát, míg egy kiló zsír fenntartásához csak 4 kalória kell. Ez a kis különbség a teljes izom- és zsírtömegeddel számítva máris nagy különbséget jelent. Erősítő edzés után ráadásul az izmaid mind aktiválódnak, még tovább emelve az anyagcsereszintedet.

fitt info magazin 2019 005 cimlap kicsi*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 05. számában vagy novembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!