Pörgesd fel a fogyást!

Beautiful woman using caliper fat measure after exercise workout out at fitness GYMA fogyás egyáltalán nem egy egyenletes tempóban zajló, jól kiszámítható folyamat. Olyan sok minden befolyásolja a súlyodat, hogy nem is lehet az. Minden diétázó megtapasztalja előbb-utóbb, hogy megáll a kilók csökkenése. De hogyan indulhat újra? Segítünk!

Semmi nem frusztrálóbb a fogyás folyamatában, mint amikor a mérleg által mutatott számok szépen fokozatosan egyre kisebbek lesznek, aztán hirtelen, látható ok nélkül megáll a folyamat. Sajnos az a helyzet, hogy még ha híven követed is a diétádat és edzéstervedet, teljesen természetes, hogy egyszer csak elérsz egy pontot, ahol megáll a változás. A lényeg, hogy ilyenkor ne add fel, mert valószínűleg jó úton haladsz. Lehet, hogy csak néhány kisebb változtatásra van szükség, és újra sínen leszel.
A fogyás megtorpanása hetekig, akár hónapokig is eltarthat, nem csoda, hogy elveszted a kedved tőle. Hogyan mozdítsd meg a mérleg nyelvét?

Lendülj át a holtponton!

A fogyás folyamatában lényegében elkerülhetetlen, hogy legyen egy holtpont, ahol megáll a folyamat. Ahogy ugyanis a súlyod változik, a tested alkalmazkodik. Amikor túlsúlyos vagy, már csak azzal is rengeteg energiát elhasználsz, hogy a napi aktivitásaidat elvégezd. Hiszen mennyi plusz súlyt kell cipelned magaddal minden mozdulatnál! Éppen ezért a fogyás, különösen nagyobb túlsúly esetén, gyorsan megindul. Ahogy azonban egyre kevesebbet mutat a mérleg, annál kevesebb energiával mozgatod a tested, és egyre kevesebb kalóriát égetsz el közben. Ha tehát nem módosítasz az eszközeiden, akkor a súlycsökkenés meg fog állni.
Ne feledd, hogy mennyi minden befolyásolja a fogyást. Mielőtt kimondanád, hogy holtponthoz érkeztél, azért tekintsd át, hátha valamilyen külső tényező akadályoz. Valamit változtattál az életmódodon? Esetleg valamilyen új gyógyszert kezdtél szedni, ami a súlyodra is hathat? Lehet, hogy az addig működő módszereden változtattál valamit?

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!