Győzd le az édességvágyat

Portrait of a happy young woman holding chocolate bar isolated over white backgroundDiétázol? Fogyni szeretnél? Életmódot váltanál? Egészségesebben étkeznél? Sokaknak a legnehezebb kérdés ezekben a helyzetekben az, hogyan álljanak ellen az édességeknek.

Neked is meggyűlik a bajod a kísértéssel? Csak az az egy süti, az a kis adag fagyi, az a finom szörp? A világ tele van kihívásokkal azok számára, akik nemet mondanának az édes ízre és vele a fogyókúrában való megingásra.
A fogyáshoz vezető út első lépése a legtöbb ember számára nagyon helyesen az, hogy kiiktatják az édességeket a menüjükből. Viszont a legtöbben, akik már próbálkoztak vele, első kézből tudják, hogy ez milyen nehéz próbálkozás. Igazi küzdelem.
Úgy érzed függő vagy a finom, kényeztető falatoktól? Tulajdonképpen nem is jársz messze az igazságtól. Az agy nagyon könnyen hozzászokik a jó érzést okozó dopaminhoz, ami akkor szabadul fel, amikor cukrot eszünk. Így persze egyre több és több cukrot kívánunk ahhoz, hogy újra és újra megérezzük azt a nagyon is jó érzést, ami utána tölt el.
Sajnos a túl sok cukor bevitele nem csak az alakodnak árt, hanem az egészségednek is: a szívednek, a bőrödnek, az energiaszintednek, fogaidnak, sőt, még az alvásodat is elrontja. Így tehát nem csak azoknak ajánlott csökkenteni a mennyiségét, akik fogyni akarnak, hanem azoknak is, akik egészségesebbek lennének. De hogyan? Valójában nem is olyan nehéz ám!

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!