Nyomtatás

TOP10 táplálkozási trend

top103 lead

A táplálkozási trendek, ajánlások mintha évente változnának, tudósok, orvosok, ma már influenszerek és bloggerek is megmondják, mit is tegyünk a tányérunkra és a poharunkba. Összegyűjtöttük, mik lesznek a gyártók szerint a top trendek 2020-ban.

1. A prebiotikum az új probiotikum
A prebotikumok támogatják a hasznos baktériumflóra, vagyis a probiotikumok létét és egészségét. Míg az elmúlt évek arról szóltak, hogy magát a probiotikumot próbáljuk minél egyszerűbben bevinni a szervezetünkbe, kevesebbet foglalkoztunk azzal, hogy mi is táplálja a már bejuttatott flórát. Idén azonban inkább erre fordul a hangsúly, vagyis egyre több változatban lesznek elérhetők azok az élelmi rostok, amelyek támogatják a bélflórát.

2. Plusz zöldségek mindenhol
Egyértelműen mutatja minden felmérés, hogy nem eszünk elég zöldséget, de most talán ez is megváltozik. A nyugati trendekben egyre több helyet kapnak a velük dúsított élelmiszerek, olyan paradicsompürék vagy salátaszószok jelentek meg a piacokon, amelyek rejtetten akár tízfélét is tartalmaznak belőlük. A boltok polcai megteltek céklából, répafélékből, édesburgonyából készült chipszekkel, de ezek már a kekszek és porok alapanyagai is lettek.

fim cimlap 2020 002


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 02. számában vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!