Nyári varázslat: bolondítsd meg az ízeket

smoothieItt a nyár, egyre több gyümölcs és zöldség érik be az elkövetkezendő időszakban. Egy idő után azonban már unalmassá válhat az egyesével való eszegetés, és nem is mindig kényelmes így. Inkább kísérletezz, légy kreatív, keverd, tedd pohárba, és már viheted is magaddal. Indítsd a napod egy tökéletes smoothie-val és fejezd meg egy alkoholmentes koktéllal!

Óvatosan a kalóriákkal!

Ugyan a smoothie-k és az alkoholmentes koktélok nem tartalmaznak hozzáadott, finomított cukrot, mégis érdemes odafigyelni arra, mennyit fogyasztunk belőlük. A gyümölcsök és gyümölcslevek ugyanis meglehetősen sok gyümölcscukrot tartalmaznak, amelyek kalóriatartalma hozzáadódik a napközben elfogyasztott ételekéhez, így ezzel is számolnod kell!

Turmixold össze!

Nyáron nem igazán vágyunk nehéz reggelire, sokkal inkább valami finom és ínycsiklandó, könnyű finomságra. Erre tökéletes megoldás a smoothie, amely készülhet gyümölcsökből, zöldségekből, sőt ezek keverékéből is. Az eredeti, 1960-as években piacra dobott smoothie csak turmixgépben pépesített gyümölcsből, gyümölcsléből és jégből állt, egyfajta jégkása volt. Manapság azonban már tejjel, növényi tejjel, joghurttal is készítjük, hiszen így finom és tápláló reggelinek is beillik. Érdemes tesztelgetni a különféle összetevőket, hogy megtaláld azt a receptet, ami igazán a kedvedre való!

Spenót smoothie zöldalmával

Elsőre talán furcsa egy spenótos smoothie, de remekül támogatja a diétát és tehermentesíti a májat is. Klorofill tartalma biztosítja az antioxidánsok bevitelét, amelyek az öregedést is okozó szabadgyökök ellen veszik fel a harcot. Ebben a smoothie-ban nincs tej, csak vizet adunk a zsenge bébispenót levelekhez és a zöldalma darabokhoz, majd indulhat a turmixolás!

fitt info 2021 003 cimlap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 03. számában vagy augusztustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!