Gyorsabb futás 22 lépésben

futas1Ha már futsz egy ideje, és nem okoz nehézséget a kitűzött távok leküzdése, akkor könnyen találhatsz egy új célt: fuss gyorsabban! Többféle módon is növelheted a sebességedet, így akár edzés közben láthatod a fejlődést, de a versenyeken is jobb eredményeket érhetsz el.

1. lépés: Készülj fel a kényelmetlenségre
Sok kezdőnek azért okoz problémát a gyorsabb tempó, mert félnek, hogy rosszul fogják érezni magukat. Sajnos az egyik első lépés a gyorsabb sebességhez az, hogy megtudjuk, milyen érzés is tényleg gyorsabban szedni a lábad. Amikor beleteszed az energiát, és megemeled a tempót, készülj fel rá, hogy kicsit jobban fogod kapkodni a levegőt és a lábizmaidban égő érzést fogsz tapasztalni. Ez elsőre nyilván furcsa és kényelmetlen lesz, de ahogy hozzászoksz, egy idő után megbarátkozol vele, és akár várod is majd!

2. lépés: Fuss gyakrabban
A legtöbb esetben, már csak azzal, hogy emeled a heti lefutott kilométerek számát, máris növeled az átlagsebességedet. Ha egyszer futsz csak egy héten, de több más napon csoportos órákra jársz, gyorsabb futóvá válsz, ha néhány edzést futásra cserélsz. Vannak olyanok is, akik minden nap futnak: ez is lehet jó, ha variálod a távokat és az intenzitást, de figyelj arra, hogy azért heti egy pihenőnapod legyen! Tehát, ha növelnéd a sebességed, és még van időd rá, akkor legalább heti 2-3 futást iktass be!

fitt info magazin 2019 005 cimlap kicsi*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 05. számában vagy novembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!