Tökéletes outdoor edzés

outdoor1lAz ősz a kinti edzés legjobb ideje: még elég meleg, ha szerencsénk van, nem nagyon csapadékos, és igazán érdemes a Nap erejéből még tartalékolni egy kicsit. Hajrá, ha alaposan tervezel, nincs jobb a szabadtéri mozgásnál!

Kinti sportot tervezel? Van, hogy ehhez nem is kell más, mint bekötni a futócipőt és elindulni. De az is előfordulhat, hogy tervezned kell. Van a közeledben szabadtéri edzőpark? Egyáltalán van a közeledben biztonságos zöldterület? Ne felejtsd el, semmi sem lehetetlen, és ha egy kicsit több szervezést is igényel, attól még megéri a kint töltött időért, a tüdődbe szívott oxigénért, a napfényért! Soroljuk, mire figyelj!

Írd le az edzéstervedet
Szinte bármelyik edzéstípust átalakíthatod szabadtérivé. Kardió, erősítés, jóga, köredzés, HIIT, vagy bármelyik kombináció végigcsinálható szabadtéren is. A lényeg, hogy már mielőtt kilépsz az ajtón, gondold át jól, mire készülsz. Az kevés, ha arra gondolsz, elindulok, és elfutok valamerre. Döntsd el, merre mész, és azt is, hogy időre vagy távra méred-e majd a teljesítményed. Az is kevés, ha azt gondolod, megnézed a kinti edzőeszközöket, és kicsit erősítesz. Érdemes előre elmenni, felmérni a lehetőségeket és az alapján tervezni.
• FITT.TIPP: Futást tervezel néhány saját testsúlyos gyakorlattal feldobva? Akkor döntsd el előre, milyen gyakorlatok is lesznek ezek, és hogyan, hol tudod ezeket belekombinálni a futásodba.
Mondjuk így!
10 perc bemelegítő kocogás
5 perc futás a normál sebességeddel
20 guggolás
15 fekvőtámasz
10-10 kitörés váltott lábbal
a futást és a gyakorlatokat ismétled meg még 3 körben

fitt info 2020 004 cimlap


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 04. számában vagy novembertőll keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!