Őrizd meg a nyugalmad - természetesen

nyugalom1leadSzívdobogás, állandó feszültség, remegő kezek és ideges hangulatváltozások. A stressz tüneteit valószínűleg mindenki ismeri, és bár az egyik legjobb nyugtató az edzés, az nem mindig elég! De így is marad természetes megoldás!

A feszített élettempó, a rohanás, az ezzel járó stressz, a folytonos figyelem és készenlét jelentette feszültség, a különféle dolgok miatti aggodalom sokak számára ismerős. Ha egy rövidebb-hosszabb ideig fennálló magánéleti, munkahelyi, anyagi vagy egyéb fajta stresszel teli helyzetben állsz, nem biztos, hogy azonnal orvoshoz kell rohannod, és vényköteles nyugtatók rendelését kell kérned!

Természetben a megoldás!
Az ásványi anyagok közül javasolt a magnézium bevitelét fokoznod, a vitaminok tekintetében pedig nem árt hangsúlyt fektetned a fokozott B-vitamin-bevitelre (elsősorban B1-, B6-, B9- és B12-vitaminok). Ezen túlmenően több gyógynövény is segíthet a lelki egyensúlyod megtalálásában, a stressz legyűrésében. Ezek készítményei, teái, tablettái, kapszulái a gyógyszertárakban, a bioboltokban és a drogériákban is megtalálhatók, de ha kellően ügyes vagy, akár a kiskertedben is termesztheted némelyiküket.

Macskagyökér – tudományosan igazolt hatással
A macskagyökér vagy valeriána a leggyakrabban használt természetes nyugtatók közé tartozik. A legújabb kutatások igazolták azt, hogy a jellegzetes szagú gyógynövény hatóanyagai azokon a célsejteken és receptorokon hatnak, amiken a patikákban kapható vényköteles, szintetikus szorongásoldók (az ún. benzodiazepinek, mint például az alprazolám vagy a midazolám hatóanyagok) is kifejtik hatásaikat.

fitt info magazin 2019 006 cimlapA cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 06. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.
A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!