Nyomtatás

Méregtelenítsd az otthonod

otthon3 leadMitől is lenne veszélyes az otthonod? Nem is gondolnád, a legártatlanabb tárgyak, a leghétköznapibb szokások milyen veszélyeket hordozhatnak magukban. Változtass lépésről-lépésre, és érezd magad egyre jobban!

Az otthonunk az a hely, ahol teljesen biztonságban szeretnénk lenni és így is kellene magunkat éreznünk. Fontos, hogy ne tudjon kintről senki behatolni, hogy bent ne legyünk kitéve egészségtelen hatásoknak, mint az ablakon beáramló szmog vagy füst. Hogy elég fény legyen benne, és hogy ne legyen túl zajos. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy milyen fontos, hogy az otthonunk belülről is egészséges legyen. Sok veszélyforrás van ugyanis, amit mi magunk szabadítunk magunkra, akár a legjobb szándékkal is. Ezek ellen, kis átgondolással és átszervezéssel könnyen védekezhetünk. Hogy az otthon ne legyen toxikus hatással sem ránk, sem a környezetünkre, azért kis lépésekben is érdemes tenni – kezdd el már ma!

Szabadulj meg a veszélyes edényektől!
Sokféle anyag van, ami kárt tehet a szervezetünkben, és ezek egy része a főzéshez és ételek tárolásához való edényekben is előfordul. Egyes tapadásgátló bevonatok például túlhevülve toxikus gázokat bocsáthatnak ki, amelyek különösen a gyerekekre veszélyesek. Mindenképpen érdemes kerülni a PTFE és PTOA tartalmú bevonatokat. Ha a kedvenc serpenyőd esetleg nem is tartalmazza ezeket, akkor is figyelj rá, hogy a bevonat sérülésmentes legyen, mivel a sérülés is feltárhat olyan anyagokat, amelyek károsak az egészségre. A megsérült edények ráadásul nem újrafeldolgozhatók, általában a szemétlerakókba kerülnek, és innen a talajvizet és a termőtalajt mérgezik.

fim cimlap 2020 002


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 02. számában vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!