Gondtalan kikapcsolódás Karintiában

Nockalmstraße 0130 Ausztria délvidékén csodás természeti élmények várnak
A természet igazán kegyes volt Karintiával, Ausztria napfényes délvidékével, ahol tiszta és meleg vizű, fürdőzésre kitűnően alkalmas tavak sokasága várja a látogatókat. De ne feledkezzünk meg a hegyekről sem, a hatalmas háromezres hegycsúcsoktól a szelíd dombocskákig minden megtalálható itt. A hegycsúcsokról egy olyan vidéket szemlélhetünk, ahol meghatározó az Alpok–Adria térség kulturális sokszínűsége, az Alpok déli oldalán való fekvésből fakadó enyhe klíma és a sok napsütés, valamint a vendégekhez vidáman, nyíltan és nagy adag életörömmel közelítő helyiek sokasága. Karintia – Ausztria vízben leggazdagabb tartománya – nem kevesebb, mint 200 fürdőzésre alkalmas tóval, 8000 kilométernyi folyóval, 60 gyógyforrással és 43 gleccserrel rendelkezik. Ráadásul ideális hely arra, hogy felidézzük magunkban a „gyermekkor ízét”, hogy felelevenítsük a szép emlékeket vagy új élményekkel gazdagodjunk.

Karlbad Bad dreiD.at Nockberge Fürdőzés, mint egykoron – Karlbad és a Nockalm panorámaút
Igazán különleges élmény a Karlbadban, Ausztria legrégebbi parasztfürdőjében tett látogatás is, ahol a hagyományoknak megfelelően fakádakban élvezhetjük a gyógyfürdő jótékony hatását. A vizet forró kövekkel melegítik fel, amelyekből értékes ásványi anyagok oldódnak ki.

A 35 kilométer hosszú Nockalm panorámaút az Alpok egyik legszebb útja, amelyet május elejétől október végéig autóval, busszal, motorkerékpárral vagy akár kerékpárral is fel lehet fedezni. Az 52 hajtűkanyar minden egyes alkalommal új perspektívát kínál a Nockberge szelíd hegyhátaira.

Kenyérsütés saját kézzel
Karintiában, a világ első slow food travel desztinációjában a regionális, szezonális és tradicionális gasztronómia különleges jelentőséggel bír. A kézműves élelmiszerek ambiciózus előállítói szívesen avatják be titkaikba a helyieket és vendégeket egyaránt: aki szeretne, részt vehet a munkában és maga is készíthet ételeket. A kínálat a kenyérsütő kurzustól kezdve a tejfeldolgozáson keresztül a sörfőzésig és a fűszerkóstolásig terjed.

100 látnivaló látogatható ingyen: múzeumok, hegyi felvonók, élményfürdők, sétahajók, panorámautak, szabadidős és élményprogramok. A Karintia-kártyával mindez lehetséges. Az univerzális kulcsként működő üdülési kártya áprilistól októberig érvényes. A heti kártya felnőtteknek 41 euróba, gyermekeknek 21 euróba kerül.
www.karintia.com

Fitnesz&sport

fitneszsport
Edzésprogramok, torna

Táplálkozás

taplalkozas
Receptek, menük, fogyókúra

Fogy.info

fogyinfo
Mozgás, diéta, szépségápolás

Gyógy.info

gyogyinfo
Egészségről, betegségről