Pilates vs. jóga

pilatesA nyugtató hatást, a rugalmasságot, testtudatosságot, jó tartást, szép, nőies izmokat várjuk el tőlük. Sokan kiegészítésnek használják őket, mások életformának tartják: de ki dönti el, melyik jobb? Pilates vagy jógahívő vagy?

A pilates és a jóga olyan hasonlónak tűnnek, sokszor még azoknak is, akik mindkettőt próbálták, így nem csoda, ha sokan nem tudják eldönteni, melyik is lenne a nekik való. Az biztos, hogy mindkét mozgásforma könnyen elérhető, ráadásul többféle változatban, és folyamatosan változóban is vannak. Így a jó hír, hogy megtalálhatod a neked valót bármelyiket is választod. De melyiket válaszd?

A pilates és a jóga is alacsony intenzitású mozgásforma, ami a saját testsúllyal dolgozik. Mindkettőnek egy sor előnye van, javítják az általános egészségi és fittségi állapotot, és így jobb életminőséget garantálnak. Ezeknél talán még az átlagosnál is fontosabb a pontos és helyes végrehajtás, éppen ezért érdemes, legalább kezdetben, edző segítségével gyakorolni őket.

fitt info magazin 2019 005 cimlap kicsi*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 05. számában vagy novembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!