Földeld le magad – jógával!

131452422 sBizony, földelni nem csak az elektromos készülékeket kell, de néha magunkat, is, hiszen a fejünk néha messzire, a felhők közé pörget!

Amikor az élet dolgai elborítanak, és alig bírod tartani a tempót, nem könnyű kiszabadulnod a gondolataid fogságából. Ilyenkor már minden probléma irreálisan nagynak tűnik, és azon is képes vagy órákig pörögni, hogy jó volt-e a ruha, amit a megbeszélésre választottál, és azt is nehéz kitalálni, mi is legyen vacsorára. A vége az az érzés, mintha automatikusan, egy listán pipálgatva a teendőket mennél végig az életeden, miközben teljesen elveszted a kapcsolatot magaddal és a testeddel. Amikor elkezded ezt a kapcsolatvesztést érzékelni, akkor van itt az ideje, hogy újra leföldeld magad, hogy így úrrá lehess a mindennapok stresszén és a túlgondolások sorozatán. Erre nagyon jók azok a jógapózok, amelyek valóban leföldelnek, ráadásul egy részüket akár ebédidőben vagy este, otthon is kipróbálhatod. A segítségükkel újra visszatalálhatsz a testedhez és lelkedhez.

Miért kell a földelés?
Kicsit túl spirituálisnak tűnik? Pedig nagyon is fontos tényezője az egészségnek, és egyáltalán, a jóllétednek. Az emberek ugyanis nagyon sok időt töltenek a fejükben – vagyis a legtöbb időt a gondolkodás, feladatmenedzselés, aggódás, fantáziálás, tervezést stb. tölti ki a napjainkból. Ezek mind olyan feladatok, amelyek kedvéért felfelé irányítjuk az energiáinkat. A következmény az, hogy a stressz nemhogy csökkenne, inkább fokozódik. Ezért van szükség a szó szoros értelmében vett földelésre, vagyis a földdel való kapcsolat megerősítésére, hogy az energiáinkat újra lefelé irányítsuk.
TUDTAD? A földelés technikáját gyakran ajánlják azok is, akik a mentális egészség szakértői. A legtöbb megküzdési technika, mint a mindfulness, a természetben töltött idő vagy az írás segít kapcsolatot teremteni magaddal, mintegy leföldelnek. Még egy olyan technika is létezik, amelyet Earthing-nek hívnak, és a lényege annyi, hogy a puszta földön ülsz. A megfigyelések szerint ez is pozitív hatással van a hangulatra.

fitt info magazin 2019 006 cimlapA cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 06. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.
A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!