×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 62

Szexmeditáció

A meditáció nélküli szex csak gyermeknemzésre szolgál, a meditációval társított szex által viszont újjászülethetünk   – ígéri Osho Mester, aki elárulja, ő hogyan csinálja, s bizony közben a keleti bölcs a nyugati szex-kultúránkról is lerántja a leplet: íme, a meztelen valóság. Tudta, hogy a szexnek funkcionálisan semmi köze sem lenne a női mellhez?

 

A férfiak azonban már gyermekkoruktól kezdve tudatában vannak a női mell életadó szerepének – azaz, amikor hatalmába keríti őket az igazi szerelem, újra gyermekké válnak!

 

Alapszint - kezdőknek

 A szex kizárólag fizikai, testi  

Amikor a férfiak felkeresnek egy prostituáltat: a testi tapasztalás nem hatolhat a fizikai szintnél mélyebbre. A prostituált a testét áruba bocsáthatja, a lelkét azonban nem. Vagy tegyük fel, valaki erőszakot követ el: ilyenkor sem a másik személy lelkét, sem a szívét nem kaphatja meg – a nemi erőszak szintén fizikai szinten következik be. A lelket nem lehet megerőszakolni. A szex elsődleges megtapasztalása soha nem haladja meg a fizikai szintet, és akik megrekednek ezen a szinten, soha nem ismerhetik meg teljes mélységében a szexet.   Azokban az országokban, ahol továbbra is jellemzőek a szerelem nélkül kötött házasságok, a szex pontosan ezen a fizikai szinten rekedt meg, és soha nem is léphet tovább. A házasság ilyenkor két test, nem pedig két lélek között köttetik: két lelket csakis a szeretet kapcsolhat össze. Az érdekházasságoknak van azonban egy nagy előnye is: az, hogy a test szilárdabb, megbízhatóbb, mint az elme. Azaz a házasság intézménye szilárdabb, ahol két test között köttetik, és egy egész életen át tarthatnak. A test meglehetősen szilárd, és a változások csupán nagyon lassan, szinte észrevehetetlen módon következnek be benne.

 

Középszint - újrakezdőknek

Lelki szint – az elme és a szív szintje

Ha két ember egymásba szeret, és ezért házasodnak össze, a szex egy mélyebb szintjét tapasztalják meg. Ez a szív szintje, a szex ilyenkor eljut a lelki szintre is. Az állandó „ismétlés” által azonban a szex egy idő után újra visszatér a fizikai szintre, gépiessé válik.

Ezért uralkodik ekkora káosz a nyugati társadalmakban. Ennek a káosznak az az oka, hogy az elme ma még egy bizonyos dologra vágyik, holnap már valami másra; másra vágyik reggel, és másra este. A jelen pillanat érzései tökéletesen eltérnek a percekkel korábbi érzésektől.

Lord Byron a házasságát megelőzően legalább hatvan-hetven nővel létesített szexuális kapcsolatot. Nos, amikor közvetlenül a házasságkötése után kilépett a templom kapuján, karján új feleségével, hirtelen megpillantott az utcán egy gyönyörű nőt: a templomi harangok még zúgtak, égtek a gyertyák, még jelen voltak az ifjú pár barátai; a költőt azonban lenyűgözte az ismeretlen nő szépsége, és egy percre teljesen megfeledkezett újdonsült hitveséről. Amikor beszálltak a feldíszített hintóba, így szólt a nejéhez:

– Tudod, kedvesem, az imént valami nagyon érdekes dolog történt. Míg össze nem házasodtunk, egész végig amiatt aggódtam, vajon tényleg az enyém leszel-e, vagy sem. Csak te jártál az eszemben. Most viszont, amikor már összeházasodtunk, a templom lépcsőjén állva megláttam egy csinos nőt az utca túloldalán, és egy percre teljesen megfeledkeztem rólad. Az elmém máris az ismeretlen nő után vetette magát, és az a gondolat futott át az agyamon, bárcsak megkaphatnám.

 

Felsőszint - haladóknak

Szeretkezés spirituális magasságban

Ha a férj és a feleség, a férfi és a nő akár csak egyszer is egyesülnek egymással spirituális szinten, úgy érzik majd, eggyé váltak. ÖRÖKRE! Ezen a szinten nem létezik változás.

Az anya gyermeke iránt érzett szeretete szintén e spirituális szex része. A gyermek kilenc hónapon át él az anyaméhben, ez idő alatt létezése egy az anyja létezésével. A férfi azonban csupán röpke pillanatokra egyesül a nővel! Ezért nem alakulhat ki soha olyan mély meghittség férj és feleség között.   Az anyaméhben növekedő gyermek azonban az anya lélegzetét lélegzi be; szíve édesanyja szíve által dobog. Egy nő mindaddig nem érzi magát teljesnek, amíg anyává nem lesz.   

Így aztán csökken a nők érdeklődése a szex iránt, miután megszülték gyermeküket. Megízleltek egy másfajta teljességet, az anyaságot, s többé már nem él bennük akkora szenvedély a szex iránt. A férj gyakran meghökken felesége közönyössége láttán, mivel az apaság ezen a téren semmiféle változást nem okoz benne.

A szex iránt érzett szenvedéllyel megvert nők, azaz a nyugati nők döntő többsége ( vagyis ebben az értelemben bennünket, közép-kelet európai nőket is ide sorol Osho – a szerk.) ezért fél az anyaságtól: nem akarnak szülni, félnek, hogy annak során eltűnik belőlük a szenvedély.  

Pedig nem tűnik el, ha az aktus során a pillanatnyi élményt meditatív módon, kellő tudatossággal megértik. Erre a tapasztalásra a meditáció, a tudatosság gyakorlása vagy a jóga által szert tehetünk. Az első lépés az, hogy tudjuk, valójában nem magához a szexhez, hanem az élményhez vonzódunk.

 

A férfi keze hová téved?

Miért vonzódik a férfi keze öntudatlanul is a női mellhez? Azért, amiért a kisgyermek keze nyúl ki édesanyja melle felé. Amint a férfit hatalmába keríti a nő iránt érzett szerelem, a keze automatikusan megindul a női mell felé . A szexnek semmi köze sincs a mellhez. A mell csupán az anya és gyermeke közti kapcsolatban játszik szerepet. A férfiak már gyermekkoruktól kezdve valahol tudatában vannak a női mell életadó szerepének – azaz, amikor hatalmába keríti őket a szerelem, újra gyermekké válnak!

 

A nő ujjainak útja

Vajon mit érint meg a nők keze? A férfi fejét: simogatni kezdik a férfi haját, mintegy a gyermekük fejét cirógatva meg. Ezért van az, hogy ha a szeretet a spirituális szinten is virágba borul, a férj végül gyermekké válik. A férfi csak így tapasztalhatja meg a szex harmadik, spirituális szintjét. A párkapcsolatok eljuthatnak erre a szintre, ám a partnerek általában egyáltalán nincsenek tudatában ennek. Viszont boldogok. És akkor, amikor a férfi és a nő eggyé válik, a szeretet és a szex is egyesül.

 

Forrás: Az Édesvíz Kiadó gondozásában megjelent Osho: Szexügyek című könyvéből