Az izom G-pontjai

A taoista gyógyító művészet a férfiak és nők nemi szerveinek reflexkapcsolatairól is szól. Sőt, szerintük a test legerőteljesebb reflexpontjai a nemi szerveken helyezkednek el. Szeretkezés közben is gyógyító masszázst végzünk a különböző reflexpontok ingerlésével. Ily módon a szerelmeskedés egyfajta eksztatikus akupresszúrává válhat.

 

Zavar a munkahelyen

A stressz, a kevés testmozgás, az ülő, irodai munkából adódó helytelen testtartás, az egyoldalú fizikai megterhelés a szellemi funkciók gyengülését, depressziót, fáradékonyságot, lobbanékonyságot, a tűrőképesség csökkenését, impotenciát, frigiditást eredményezhet. A testi-lelki egyensúly elvesztése lehetetlenné teszi az általános elégedettség és boldogság fenntartását, ami a több ezer éves hagyománnyal rendelkező keleti gyógyászat szerint az egészség alapja (lenne). A szexuális egészségé is.

 

Energia az ágyban

A reflexológia tudományára épülő akupunktúrát és akupresszúrát egyre inkább elfogadja ma már a nyugati orvoslás is. A reflexológia arra az alaptételre épít, hogy minden egyes szervünk rendelkezik reflexpontokkal a test különböző pontjain. A keleti medicina ősrégi iratai olyan energetikai elveket tartalmaznak, amelyek a mai napig is érvényesek: az energiapontok rendszere, az energiák irányításának módszere ősidők óta változatlan.

 

A taoista gyakorlatokkal fejleszthetjük szexuális energiánkat, illetve a reflexhatások útján gyógyíthatjuk, feltölthetjük energiával az érintett szerveket, érzékszerveket. Felhasználhatjuk a „szexgimnasztikát” egészségünk és vitalitásunk megteremtésére és fenntartására, hiszen ezek a gyakorlatok a test legalapvetőbb energiájának, a szexuális energiának a felébresztésére szolgálnak, mely minden más energia forrása. Szexuális energiánkat szellemi energiává is alakíthatjuk, s így létezésünket magasabb szintre emelhetjük, de ha ez nem célunk, megelégedhetünk egyszerűen azzal, hogy stresszel telített életünkben a szerelmeskedés valóban az öröm, a boldogság és a szenvedély bőséges forrása lehessen.

 

A módszer

Mantak Chia éveken keresztül tanulta taoista mesterektől a szexuális bölcsességet, melyet sajátos rendszerbe foglalva „gyógyító szerelem”-nek nevezett el. Az itt szereplő gyakorlatokat számtalan pár tesztelte és finomította évezredeken át, hogy megtapasztalhassák az élvezetesebb és gyógyító szerelmeskedést.

 

Betegség esetén azonban az orvosi gyógykezelést ezek a gyakorlatok nem helyettesítik, csak kiegészítik azzal, hogy az adott szervet energetizálják, öngyógyító folyamatait erősítik   a hozzá tartozó reflexpont stimulálásával. Különösen nagy odafigyeléssel, lassan haladjanak a gyakorlásban a magas vérnyomásban, szívpanaszokban vagy általános testi gyengeségben szenvedők. Kismamák őrizzék meg jól ezt a cikket arra az időre, amikor már szabadon lehetnek együtt kedvesükkel, mert már alszik a másik szobában a család szeme fénye.

 

7 gyógyító szextartás nők részére

 

E testtartások a hüvely reflexpontjainak masszírozásával gyógyítanak, a férfi segíti elő kedvesének gyógyulását. Minden egyes szexuális gyógyító testtartás a hüvely más-más területére gyakorol nyomást, annak függvényében, hogy a test mely része szorul gyógyításra.

Az itt szereplő gyakorlatokat számtalan pár tesztelte!

 

1. Általános gyengeségre, nehéz légzés, szapora szívdobogás, illetve gyenge, felületes vagy szapora légzés tüneteivel járó kimerültségre!

Ennél a pozíciónál fontos a mély behatolás. A nő csípőjével körkörös mozgást végez,

a férfi pedig hagyja, hogy a nő mozogjon.

 

 

2. Stimulálja a hasnyálmirigyet és a májat, ezáltal jó a cukorbetegeknek. Segít hőhullámok esetén is, valamint jó az összes ízület számára.

A férfi csak a hímvessző makkját vezeti be mintegy 3–4 cm mélységben. A sekély behatolással a hímvessző a hüvelynek a tüdővel, hasnyálmiriggyel és a szívvel kapcsolatban lévő reflexzónáit érinti. Ugyanúgy, mint az előző tartásnál, a nő körkörösen mozog, mind a két irányba.

 

3. Jótékony hatása van a gyomorra, emésztési zavarokra, a lépre, valamint a női nemi szervekre.

Itt a nő már feljebb emeli a térdét, a férfi pedig félig hatol be. A nő ismét körkörösen mozog, mind a két irányba.

 

4. Segít vízvisszatartási problémák, vese- és hólyag-betegségek esetén.

A férfi csak a hímvessző makkját helyezi be a nő hüvelyébe. A nő egyik kezével tartja a hímvesszőt, hogy ki ne csússzon. A nő ismét körkörösen mozog, mind a két irányba.

 

 

5. Segít az idegrendszer, a máj, a látás betegségein és a gyomorfekélyen.

Ennél a pozíciónál a behatolás mélysége aszerint váltakozik a sekélytől a mélyig, ahogyan a nő fel-le mozog a hímvesszőn. Eközben köröz is a medencéjével, ami teljes masszázst biztosít a hüvely számára. Az idegrendszer zavarai meglepően sok nőnek okoznak gondot, s ezt súlyosbíthatja, vagy előhozhatja a menstruációs ciklus, valamint a terhesség hormonális kiegyensúlyozatlansága is. Ez a pozitúra kiválóan alkalmas a női idegrendszer kiegyensúlyozására.

 

 

6. A meridiánok energetikai blokkjait, illetve a fejfájásokat, a rossz vérkeringést és a menstruációs problémákat veszi célba.

A nő lazán a könyökére támaszkodva kissé a férfi egyik oldalán helyezkedik el. Egyik kezével a hímvesszőt tartja, mivel ebben a pozícióban a behatolás nem egyszerű, a másikkal a férfi fejét. A hímvessző csak félig hatolhat be, a nő egész végig tartja. Ebben a pozitúrában is medencéjével körkörös mozgást végez mindaddig, amíg ez kényelmes számára.

 

 

7. Segít vérveszteség, vérsze-génység, rossz vérkeringés és száraz, sápadt bőr esetén.

Ez a pozitúra nem olyan bonyolult, mint néhány az eddigiek közül. A nő térdeit felhúzza a mellkasára, lábfejét felemeli.

A férfi térdein tartja magát vele szemben, és nagyon mélyen behatol, óvatosan. A nő körkörös mozdulatokat végez, míg a férfi mozdulatlan marad (ha kibírja). Ez a pozitúra hosszában összehúzza a hüvelyt, amely így nagyon mély behatolásra válik alkalmassá.

 

Lassan jársz, tovább érsz!

 

A gyakorlatok előtt sose lakmározz be! Nemcsak a ellustulsz, hányingered

is lehet.

 

Szexgimnasztika előtt inkább vegyél egy jó, forró fürdőt!

 

Testileg és lelkileg rá kell hangolódnotok az együttlétre, a megszokottnál lassabb, meditatív egymásra figyelésre. Annyiszor volt az orgazmus a fontos, most várhat kicsit. Ne gyorsulj be, próbáld megőrizni a kezdeti játékosságot, hagyd, hogy rajtad keresztül találja meg az útját az, aminek létezéséről még nem is tudsz.

 

Gyújts mécseseket lámpa helyett.

 

Párologtathatsz finom, nem túl harsány illatot.

 

A kínai Csu Lien szerint az enyhe ingerek erősítőként szerepelnek, a túl erős ingerek pedig az úgynevezett védőgátlást válthatják ki. Tehát a technika gyakorlásának intenzitásától függően érhetünk el csillapító, illetve serkentő hatást.