A szürke összes árnyalata

szexNem kell dominának öltözni, és nem kell extremitásokra gondolni. De a Szürke ötven árnyalata nem véletlenül lett olyan népszerű. Sokkal többen gondolják ugyanis, hogy a szex és a fájdalom nem zárja ki egymást, mint gondolnád!

A legtöbb ember számára a szex és a fájdalom teljesen összeférhetetlen fogalmak. Hiszen a szex az örömről, az élvezetről szól, a fájdalomnak pedig ehhez semmi köze, ugye? Pedig vannak, nem is kevesen, akiknél az élvezet és a fájdalom érzése a szexualitásban egyáltalán nem zárja ki egymást, sőt, a második fokozhatja az elsőt. De hogy lehet ez?
A Szürke ötven árnyalata című sikerkönyv volt az egyik legutóbbi azoknak a műveknek a sorában, amelyek a témával foglalkoznak, és nem véletlen, hogy ilyen sikeres lett. Mégis, azok, akik a két érzést egyszerre élvezik, akik szexualitásában ez az irány is megjelenik, legtöbbször letagadják, szégyellik ezt az érdeklődésüket. De vajon miért van az egyáltalán, hogy egyesek számára a fájdalom fokozza az élvezetet? Miért éreznek ők másképpen, és vajon veszélyes-e a két érzés összekapcsolása? A jelenségnek fiziológiai és pszichológiai magyarázata egyaránt van.

Intő jel is lehet!
Nagyon fontos figyelmeztetés, hogy ha valakinek nem kifejezetten az a vágya és célja, hogy valami fájdalmas élményt próbáljon ki a szex közben, akkor a szeretkezésnek egyáltalán nem szabad semmilyen fájdalommal járnia. A közben érzett fájdalomnak lehetnek komoly egészségügyi okai – ha tehát nem szándékosan fájdalmas az együttlét, akkor legjobb, ha orvoshoz fordulsz. Ezzel szemben egészséges felnőtt emberek időnként az élvezet fokozására választják a fájdalmat okozó tapasztalatokat.

fitt info magazin 2019 006 cimlapA cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 06. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.
A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!