Szex-igazságok

szex2 leadA szex, és a róla folytatott beszélgetés sokakban kellemetlen érzéseket kelt. Ha rád is igaz ez, akkor lehet, hogy sok mindent át kell gondolnod, ami a vágyat, hűséget, kapcsolatokat és hasonlókat illeti.

Tulajdonképpen nagyon kevés olyan ember van, aki számára a szexualitás nem jár együtt kényelmetlen pillanatokkal. A tökéletes élményt csak ritkán érik el a legtöbben, sokan vágynak az intimitásra, mások inkább kerülnék, és a legtöbben egyáltalán nem beszélnek róla, hogy bármi problémájuk is lenne. Mintha mindenkinek tökéletes, kielégítő szexuális életet kellene élnie, különben valamiféle szégyen ülne rajta. Ehhez képest a kattintások számából, az eladott könyvek számából is világosan látszik, hogy a szexszel kapcsolatos tanácsok, segítő írások igencsak népszerűek. Sok ilyen információforrás az elképzelhető problémák körét a fizikai gondokra és nagyon hétköznapi hiányosságokra korlátozza, ezzel még felületesebbé téve a párbeszédet. De a valóság az, hogy a problémák okozói sokszor azok a mindennapi kis csalódások, amikkel szembesülünk, annak a szerteágazósága, amit az élettől akarunk, vagy egyszerűen csak a szexuális vágy létrejöttének furcsa természete.

Miért hazudnak a legtöbben valódi vágyaikról?
Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne érezte volna már életében, hogy valami nem stimmel a szexualitásával. Mindannyian furának, kissé szokatlannak érezzük magunkat ebben a tekintetben. Bár ez a legprivátabb tevékenységeink egyike, a szexualitást mégis számtalan társadalmilag szankcionált idea veszi körül, ami meghatározza mindannyiunk tudatában, hogy a „normális” embernek hogyan kellene éreznie, gondolkodnia és cselekednie vele kapcsolatban. Az igazság azonban az, hogy talán senki sem „normális”, ami a szexualitást illeti. Éppen ezért szinte mindannyian bűnösnek érezzük magunkat a fóbiáink és vágyaink miatt, azért, mert valamire vágyunk, valamire nem, és van, ami kifejezetten taszít. De a valóság az, hogy csak a társadalmi ideákhoz képest vagyunk eltérőek és furák!
A tabuk miatt azonban a legtöbb dologról, ami a szexualitással kapcsolatban jellemző ránk, nem merünk beszélni senkivel, hiszen félünk a megbélyegzéstől. Még az egymásba szerelmes párok sem mindig képesek őszintén beszélni a valós vágyaikról, mert félnek, hogy a másik taszítónak találja őket. Ha belegondolunk, semmi sem erotikus a nem megfelelő emberrel, mert akkor azonnal taszítóvá válik. Csak gondolj bele: egy csók is tűnhet furának, akár gusztustalannak, ha nem azzal csinálod, akit szeretsz.

fim cimlap 2020 002


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 02. számában vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!