Megbántad az egyéjszakás kalandod?

szexNyáron mindenki lazábban fogja fel a dolgokat. Ha valaki egész évben magányosan töltötte az idejét, tudja, hogy a forró éjszakákon milyen könnyen szerelembe lehet esni egy szexis ismeretlennel. Az emberek pedig szexuális lények, ezen nincs mit tagadni. Akkor miért fognád vissza magad?

A legtöbb ember számára a szex nem csupán az utódnemzésről szól, hanem örömforrás is, amelyet mind többször szeretnének átélni. Hogy állandó partnerrel vagy alkalmi, futó kapcsolatokban találjuk meg az orgazmust, tulajdonképpen mindegy, egyéni döntés kérdése. Van, akinek nincs ideje a hosszas ismerkedésre, ilyenkor az alkalmi szex is belefér – persze a megfelelő védelemmel –, ami után mindenki elégedett. Kivéve akkor, ha az egyéjszakás kaland után megjelenik a bűntudat és meg is marad. Ez ugyanis hosszú távon komoly problémát is okozhat, pedig amúgy a biztonságos szex egyáltalán nem befolyásolná a jövőnket. Bár úgy hihetnénk, főleg a nők azok, akik megbánják az alkalmi szexet, egy nemrégiben készült norvég kutatás szerint a férfiak éppúgy érintettek a dologban. A különbség ott van, hogy ki mit bánt meg valójában, és hogy miként dolgozza ezt fel. 

Miért épp az egyéjszakás kalandot bánják meg az emberek?

Sok olyan dolog van, ami nem tesz jót az egészségünknek, vagy épp tönkreteheti az életünket. Ilyen a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás és a kábítószerek használata. Mégis, a legtöbben az alkalmi szexet bánják meg a legjobban. Norvég kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy miért van ez így, ezért megkérdeztek egy csoportnyi 18-30 év közötti alanyt az alkalmi szexszel való viszonyukról, majd 4,5 hónappal később megismételték a kérdőív kitöltését, hogy a közben szerzett élmények és tapasztalatok alapján is felmérjék az ezzel kapcsolatos esetleges érzelmeket, az elégedettséget, az undort vagy épp a megbánást.

fitt info 2021 003 cimlap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 03. számában vagy augusztustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!