Faragd le a kilókat!

 ellipszis2Kardiogépek, kardioedzések… tömény unalom? fájdalmas, izzasztó, reménytelen félórák-órák, amiket a futópadon töltesz? Felejtsd el a szenvedést és pörgesd fel magad!

A kardioedzés amellett, hogy elengedhetetlen része minden edzésrutinnak, egészséges, állóképességet javít, zsírt éget és formál is egyszerre. Ha hideg van és beszorulsz a terembe, vagy ha amúgy is ott szeretsz edzeni, pörgesd fel magad és az edzéstervedet ellipszis trénerrel!

  • Mire jó az ellipszis tréner?
  • Miért ezt válaszd?
  • Mit csinálj és mit ne?

 Edzéstervek 

  • kezdőknek
  • haladóknak
  • csúcsformában lévőknek

Miért jó az ellipszis tréner?

Nem is olyan régen az ellipszis tréner volt az a kardiogép, amire mindi várakozott valaki, de mostanában mintha kevésbé szeretnénk használni. Pedig hatékony, az egész testet átmozgathatod vele, és bizonyos szempontból sokkal jobb, mint a futópad.

A megfigyelések szerint az ellipszisen való edzés éppen annyira hatékony, mintha taposógépet használnál, és a pulzust akár a futópadnál is jobban megemelheti. A fő érv azonban az mellette, hogy csökkenti az ízületeket érő ütéseket, amelyek bizony a futópadon való futásnál is erőteljesek lehetnek. Éppen ezért azoknak, akik alacsony erőbehatással járó edzésformát keresnek az intenzív kardioedzések minden előnyével, a legjobb választás lehet az ellipszis.

ellipszis1IGEN!
Hogyan használd?
Gondoltad volna, hogy van jó és rossz módja a gép használatának? Pedig igaz! A legjobb módon használva bármilyen erőnléti állapothoz tökéletes edzést állíthatsz össze.
• Legyen egy terved, mielőtt elkezded az edzést!

fitt info magazin 2019 006 cimlapA cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 06. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.
A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!