Zsír vagy izom?

Weight loss fail concept. Scale and depressed, frustrated and sad woman sitting on floor holding head and arms on knees.Amikor soknak érzed a súlyod és a ruháid is kényelmetlenek, biztosan ideje, hogy tegyél valami, mielőtt sokkal nehezebb lesz. Nem mindegy azonban, hogy melyik kilótól szabadulsz meg! Fogyj zsírból és tartsd meg az izmaidat!

A legtöbb fogyni vágyó a mérleggel ápolja a legszorosabb viszonyt, és ahogy a számok csökkennek a kijelzőn, úgy nő az elégedettsége is. Sajnos pedig a kijelzett szám nem mindig jó mutató, hiszen egyáltalán nem mindegy, minek is csökken a súlya a szervezetben. A túlsúly nyilván egészségtelen, de a testösszetétel vizsgálata segít megmutatni, mennyi zsírszövete és mennyi izomszövete van valakinek. Hiszen fogyni nem a kemény munkával épített izomból szeretnél, hanem a zsírból, ugye? Ha csak a kilókat figyeled, könnyen lehet, hogy izomtömeget veszítesz inkább.
Izomtömeget veszíteni nem csak azért rossz, mert a mindennapi tevékenységek elvégzéséhez is kellenek az izmok, nemhogy az edzéshez. Hanem azért is, mert az izomszövet nagyobb mennyisége emeli az alapanyagcsere szintet, vagyis minden helyzetben több energiát használsz el, mintha kevesebb lenne az izomarány a testedben. Ez mit jelent még egyszerűbben? Ha izomszövetből fogysz, egyre kevesebb kalóriából is elműködik a szervezeted, és egyre nehezebb lesz a további fogyás.
Lássuk, miből is tudhatod, hogy zsírt vagy izmot veszítesz a kilókkal!

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!