×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 62

Hölgyeim, irány a sípálya!

Ahhoz, hogy a síelés önfeledt időtöltés legyen, óvjuk magunkat az időjárás viszontagságaitól. Ennek egyik módja a vízlepergető anyag. De mi is ez valójában? Egy ügyes mikrószálas technológia, amelynek jóvoltából a szövetszálak közti távolság annyira lecsökken, hogy nem engedi át a vízcseppeket. Na, de ez még nem elég, hiszen emellett légáteresztőnek is kell lennie, vagyis befelé ne ázzon, de kifelé szellőzzön.

 

A „lélegző” rendszer a nyomás különbségen alapszik, hiszen az emberi test és a külvilág hőmérséklete különböző. Ez a nyomáskülönbség préseli át a membránon a vízpárával telített, magasabb hőmérsékletű belső levegőt. A vízpára, ami izzadáskor keletkezik, az alacsonyabb nyomásnak köszönhetően kifelé távozik. Ezzel magyarázható, hogy minél hidegebb és szárazabb a külső környezet, annál nagyobb hatásfokkal működik a rendszer. A non plusz ultra a dologban, hogy a szél sem fújhat át rajta, ez a membrán bevonatának két oldala közötti különbségnek köszönhető.

 

Így lett a Maier sportruházat, különleges   Sympatex/Lightmotion szerkezetek által minden időjárási viszontagságnak ellenálló, mert a ruhák teljesen szél- és vízállóak, kifelé légáteresztők, különlegesen strapabíróak és nagyon rugalmasak. Kabátunk funkcionalitását azonban akkor tudjuk hatékonyan kihasználni, ha öltözetünk a bőrfelülettől kezdve „támogatja” a rendszer működését.

 

Ezért ajánljuk a MAIER aláöltözőket, amelyek szintén SYMPATEX anyagból készülnek, illetve a polár anyagból készült pulóvereket, mellényeket.

Az öltözetet természetesen mindig az adott időjárási körülményhez kell igazítani.

Ahogy ez a fentiekből kiderült a síruhák nem hétköznapi eljárással készültek, ezért ápolásuk sem lehet hagyományos:

• a ruhát 40 fokos kímélő mosással vagy száraz tisztítással gondozza

• ne használjon maró hatású tisztítószereket és vízlágyítót

• kerülje a centrifugázást

• olyan gyakran lehet mosni, ahányszor szükséges, mert a membrán megtartja összes tulajdonságát.

 

Speciális női síléc?   Miért van szükségük a nőknek speciális sílécekre?

Egyszerűen azért mert különlegesek. Köztudott, hogy a női test felépítése, súlypontjának helyzete különbözik a férfiétól. Ezek a lécek puhán rugalmasak, igazodva a kisebb testsúlyhoz és 15 százalékkal könnyebb a súlyuk a hagyományos síléceknél. A léc súlypontját kissé a léc csőre felé tolták, ezáltal a síléc fordulékonyabbá vált.

 

Nem csak a léc más, de más a cipő is!

A sícipő gyártók is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a női lábra az utóbbi időben.

Ezen törekvés eredménye, hogy a női sícipők a következő szempontok figyelembevételével készülnek:

• kiegészítő párnázottság a magasabb komfort és melegérzet érdekében

• alacsonyabb cipő profil

• keskenyebb sarokrész kiképzés.

Tisztelt férfiak, lehet irigykedni!