×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 62

"Újdonságok" a fitneszgépek piacán

A „Cable Motion” technológia másfél éve rázta meg a világ fitneszpiacát. A gyakorlott fitnesz közönség és a szakma egyaránt a legjobb fejlesztésnek tartotta a Life Fitness új   gépeit. A hagyományos mozgástartományú fitneszgépek helyett nagy mozgásszabadságot és variációk ezreit kínálja ez a gépcsalád.

 

Minden személyi edző álma egy fitneszterem, ahol akár egyetlen kábelmozgatású gép felválthat tíz hagyományost, és tökéletesebben mozgatja meg a vendéget. Háromdimenziós mozgástartomány, változtatható erőáttétel, kiegészítők egész rendszere és természetesen a hozzátartozó elmélet teszi tökéletessé ezeket a   fitneszgépeket. A Pilates mozdulataitól a sprinter rajtgyakorlatáig minden mozgás végezhető rajtuk, utolérhetetlen edzőtársak.

 

A „Cable Motion” technológia egy a fitnesztermekben és az otthoni edzőtermekben gyakran felmerülő problémára igyekszik maximális technológiai választ adni. Mindannyian találkoztunk már azzal a gonddal, hogy az adott erősítőgép biztosította mozgástartomány számunkra kényelmetlen, izületeinkben, izmainkban felesleges feszülések keletkeznek, amelyek elvonják a figyelmünket, erőnket. Az így végzett edzés hatékonysága jelentősen lecsökken, és nagyban hozzájárul a fitneszgép-kínzógép hasonlat terjedéséhez. A másik jelentős probléma egy fitneszterem berendezésénél a rendelkezésre álló hely ideális kihasználása, a lehető legtöbb mozgási funkció biztosítása mellett úgy, hogy a pénztárcánk se ürüljön ki teljesen.

 

A fenti kérdésekre egyszerre ad választ a Life Fitness cég 2002. évi fejlesztése, a „Cable Motion” technológia. A gép anatómiai modellezés során kimért pontjain speciális kiképzésű csigákat helyeznek el. A csigák között NASA fejlesztésű kábelek biztosítják a súlyok mozgatását. A kábelek szabad mozgáspályája gondoskodik az erő folyamatos, pontos átvételéről, az izületek kíméléséről. A konstrukció a mozgatások tucatjait teszi lehetővé, így egyetlen kijelölt pálya helyett az izom tökéletes és minden eddiginél sokrétűbb számtalan irányból megvalósítható terhelését végezhetjük vele.

 

Egyetlen gépen több kábelpályát találhatunk, így általában ugyanazzal a géppel 4-5-8 gyakorlatot is végezhetünk. Néhány újfejlesztésű gép elhelyezésével egy egész fitneszterem tökéletes felszereltségét biztosíthatjuk. A technológia bemutatását 2002-ben hatalmas érdeklődés kísérte az USA-ban, a gép nyújtotta „szabadságérzet” sokakat azonnal a „Cable Motion” technológia örök szerelmesévé tett.

 

A most már sokadik éve a világ legjobb fitnesztermékének választott Life Fitness erősítő és kardió gépei már hazánkban is megvásárolhatók. Az utóbbi 20 évben a legtöbb fejlesztést létrehozó Life Fitness cég minden, a fenti technológiához tartozó információja rendelkezésre áll az igényes szakemberek számára Magyarországon is.

 

A fitneszgépek piacát jellemző hihetetlen technológiai fejlődést talán csak a gyártók közötti média harc körözi le. Gyártók és forgalmazók egy-egy újabb fejlesztéssel igyekeznek a szakmát előrevinni, önmaguknak újabb vevőket találni. Örömmel nyugtáz a szakember minden hasonló újdonságot, kivéve, azt az esetet, amikor valaki a más tollaival ékeskedik.

Az európai gyártó újdonságként hirdeti termékét, sőt még üzen is („minden edzőberendezéseket gyártó cég követni, másolni kényszerül…”) természetesen az ő termékét.

A tény pedig: az említett technológia a Life Fitness tervezőinek asztalán született két éve. Másfél éve pedig Magyarországon is kapható az „újdonság”.

 

 

 

World Class Fitness  

(1052 Budapest, Apáczai Cs. J. u. 4.)

 Tel: 266-4290, 06-309-901-196,

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.