×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 62

Mobilitás a sportban

A Polar és a Nokia együttműködésének köszönhetően elhozták az élsportolók és sportkedvelők számára is a mobilitást. Ennek eredményeként a közelmúltban bemutatott Nokia 5140 vezeték nélkül csatlakozik a legújabb S-szériás Polar futó (S625X™) és kerékpáros (S725™) órákhoz.

 

A telefonról röviden

 

A Nokia 5140 telefon kicsi, de erős, a külső borításával ellenáll a pornak és a fröcscsenő víznek. A fényképezőgép a sorozatexponáló funkciójával egymás után több kép készíthető, és képüzenet küldéssel, megoszthatja másokkal is. A „push to talk” funkció, mely az adó-vevőhöz hasonlít, segíti a csapatmunkát

 

Csúcstechnika a mindennapi edzésprogramban

 

A Fitneszedző egy személyi edzőként használható kisalkalmazás, amellyel megtervezheti és ellenőrizheti edzésprogramját.   A Fitneszedző alkalmazásban szinteredményeket határozhat meg, vezetheti tevékenységeit, és mérheti teljesítményét. Infravörös jelátvitel segítségével ugyanúgy tölthetjük le a pulzusszám-mérőnk adatait a telefonra, ahogyan ezt eddig számítógéppel tettük, így nem lesz többé probléma a távolság, a helyszínen elemezhetjük az edzésünket a telefon színes kijelzőjén. A Nokia 5140-es telefon emellett a további edzésadatok számára is biztosít tárhelyet, és lehetővé teszi az adatok megosztását, így akár egy teljes edzőtábor, vagy több napos túra adatait is nyilvántarthatjuk, illetve továbbíthatjuk az edzőnk, vagy barátaink kompatibilis telefonjára.

 

Hasznos segítség a hatékony edzéshez

 

A Nokia 5140-es készülék és a kompatibilis Polar® pulzusszámmérők együttes használatával hatékonyabbá teheti edzésmunkáját. A Polar® pulzusszámmérő által rögzített edzésadatokat infrakapcsolaton keresztül továbbíthatja a Nokia 5140-es készülék valamely kompatibilis alkalmazásába (például a Polar MobileLink™ to Running alkalmazásba).

 

A már jól ismert funkciókon túl (edzés-beállítási lehetőségek, kalóriaszámítás, tengerszint feletti magasság mérés, fittségi teszt) a csúcstechnológiát megtestesítő Polar S625XTM újabbakkal is kiegészült.   Vezeték nélkül csatlakoztatható lépésszámláló, a Polar Foot Pod™ segítségével mérhetjük a futás sebességét, így még pontosabb információt kaphatunk edzéseinkről.   

    

Az OwnOptimizer™ egy tökéletes eszköz mindenkinek, aki rendszeresen edz. A pár perces teszt során gyorsan és egyszerűen objektív eredményt kaphatunk edzettségi állapotunkról, amely a szívfrekvenciából és a szívfrekvencia-változékonyságból megállapítja, hogy megfelelő-e az edzettségi állapotunk, alul-, esetleg túledzettek vagyunk. Ennek megfelelően változtathatjuk az edzéseink számát, intenzitását, jellegét, hogy a teljesítményünk növekedjen és elkerüljük a túl nehéz, esetleg a túl alacsony terhelést.