Káprázatos Karintia

karintia1Az osztrák délvidék télen is igazán a kedvencünk lehet, hiszen itt biztosan mindenki megtalálja a neki való kikapcsolódási lehetőséget.

1. Síelés
A helyi síterepek változatosságát 31 karintiai és kelet-tiroli síterep garantálja, amelyek mindegyike egyetlen síbérlettel, a „TopSkiPass” síbérelttel használható. A kínálatot számos regionális síbérlet egészíti ki, amelyek változatos inkluzív szolgáltatásokat is kínálnak. A feledhetetlen téli élményekről összesen 800 kilométernyi tökéletesen karbantartott és hóbiztos pálya gondoskodik, amelyek részben háromezres hegycsúcsok között, részben pedig szelídebb hegyoldalakon és gyermekbarát lejtőkön találhatók. A freeride szerelmeseit több síterepen is ugratós pályák és félcsövek, valamint mélyhóval borított hegyoldalak várják.

2. Karintiai síiskolák
Tapasztalt és képzett síoktatók 33 síiskolában segítenek a helyes technika elsajátításában. Ez jelentős mértékben csökkenti az energiabefektetést és minimalizálja a balesetveszélyt is, így a kezdők már kezdettől fogva élvezhetik a síelést. Ráadásul nagyszerű ajánlatokat tartogatnak a haladóknak is, hogy kijavíthassák esetleges hibáikat és új technikákat sajátíthassanak el, vagy új sífelszereléssel ismerkedjenek meg.

3. Korcsolyázás befagyott tavakon
Télen Karintiában nincs hiány a szabad ég alatti tükörsima korcsolyapályákból, ahol kedvükre sportolhatnak a korcsolyázók, jéghokisok és a jégtekézők. Ausztria legdélibb tartományában található Európa legnagyobb természetes jégfelülete is, a Weissensee.

4. Termálfürdők, fürdőházak és szaunák
Karintiában rendkívül sokoldalú a téli wellnesskínálat. Az egyik legszebb élményt a Millstatti-tó partján fekvő Karintia fürdőház nyújtja: a nagyméretű üvegablakoknak köszönhetően télen is lenyűgöző a napfényben fürdő tó panorámája. De nem csak itt, hanem a Wörthi-tó mellett is található egy Karintia fürdőház. Igazi különlegességgel büszkélkedhet Bad Kleinkirchheim, ahol mindjárt két termálfürdő is található. A Villachban található Karintia termálfürdő Ausztria délvidékének legmodernebbje: csúszdák, sportmedencék, gyermekrészleg és pazar SPA oázis várja a felüdülni vágyókat. Titkos tipp a természetbarátoknak: a Maibachl termálforrás Warmbad Villachban, amely csak hosszú csapadékos időszakok és hóolvadás után tör a felszínre.

karintia25. Mágikus pillanatok a természetben
Karintiában, a természetben „mágikus pillanatokat” is átélhetnek a látogatók. Ezek vezetett fél- és egész napos túrákat jelentenek érintetlen, gyakran misztikus helyeken, hegyek és tavak között. A kirándulásokat komoly helyismerettel rendelkező, képzett túravezetők tartják. A kínálat a kőszáli kecskékhez vezető hótalpas túráktól a csillagok megfigyelésén át a Weissensse Natúrparkban a régi kézműves mesterségek nyomában tett felfedezőtúrákig és natúrkozmetikumok előállításáig terjed.

6. Túrázás a sívidékek között
A sítúrázás reneszánszát éli, a tartományban pedig több mint 160 hivatalos túra található. A Nockberge Trail öt síterepet, a Katschberget, az Innerkremset, a Turracher Höhét, a Falkertet és a Bad Kleinkirchheim/St. Oswald síterületet köti össze egymással. Az 5 napos túraút Ausztria első online foglalható sítúraösvénye, és olyanoknak ajánlott, akik kényelmes, de gyakorlott, jó erőnlétű túrázók, és kerülik a magashegyi szakaszokat.

7. Amikor beköszönt az éjszaka
A téli napok Karintiában csupa szórakozást, temérdek kalandot és számtalan izgalmas és új élményt jelentenek, és az élmények csak sokasodnak az éj beálltával. Ausztria délvidékén a vállalkozó kedvű „éjjeli baglyok” is megtalálják a kedvükre való szórakozást: ilyen például az éjszakai síelés (többek között Bad Kleinkirchheimben és a Nassfelden) vagy a fejlámpás sítúra a Dreiländereck síterepen. Ezen kívül teliholdas hótalpas túrára is várják a vendégeket (például a Dobratschon) vagy az éjszakai szánkózás is izgalmas lehet (a Katschbergen, a Turrachon és az Innerkrems síterepen). A Karintia termálfürdőben teliholdas szaunafelöntéseket is tartanak.

karintia38. Téli Karintia-kártya
A téli Karintia-kártya univerzális kulcsként szolgál, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon át tett hótalpas kirándulásról. A kínálat a Pyramidenkogel kilátóból nyíló impozáns kilátástól a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át, a számtalan hegyi felvonóig terjed. A téli Karintia-kártya 29 eurótól vásárolható meg.
További információk: www.kaerntencard.at

Szponzorált tartalom