Sokkal több, mint a püré!

French Traditional Cake "Mont Blanc" with Chestnuts Cream / Chestnut served with Black Plate.A gesztenye finom, különleges és egészséges őszi-téli alapanyag. Ráadásul lényegében minden készíthető belőle: leves, köret, főétel és desszert. Kipróbálod velünk?

Gesztenyeválasztási kisokos
Sokáig gesztenyét vagy nyersen vehettél, vagy a klasszikus, tégla alakú gesztenyepüré formában, édesítve. Ma már érdemes figyelmesebben keresgélni!
A mélyhűtőben továbbra is ott vannak a megszokott csomagolások, de a nagyobb boltokban tartanak édesítetlen változatot is. Mindegyiknél érdemes az összetételre és a feliratokra árgus szemekkel figyelni, mert van, hogy nem csak gesztenye kerül a masszába. Mivel ez drága csemege, itt is igaz, hogy az olcsóban lehet, hogy több lesz a bab.
A mélyhűtött, pürésített változatok mellett párolt, natúr gesztenye is elérhető már, ezt általában ott találod, ahol az olajos magvakat. A magában, egészséges nassolnivalónak is ideális csemege ételek alapanyaga is lehet.
És persze megveheted héjastul, nyersen is, és megsütheted otthon!

Nem csak karácsonyra jó!
Köretnek vagy akár főételnek is jó választás ez az igazi téli finomság, szezonális ízekkel. Pirítsd le a bacont, majd a kicsit megpárolt gesztenyével és kelbimbóval süsd össze sütőben.


30124261 sSaláta gesztenyével
A párolt gesztenyéhez könnyű hozzájutni, ma már vákuumcsomagolásban is beszerezheted a legtöbb üzletben. Ebből aztán gyorsan összedobhatsz egy különleges salátát zöldekkel, répával. Gondoltad volna, hogy a petrezselyem ilyen jól passzol hozzá?

fitt info 2019 004 cimlap *A cikket végigolvashatod a fitt.info 2020. 05. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!