Van megoldás a maszknéra!

Portrait of a beautiful woman in a black mask stop covid and classic makeup. Mask mode during the covid pandemic.Ugyan nem tartozik a legégetőbb problémák közé a COVID-19 koronavírus okozta világjárvánnyal kapcsolatban, mégis sok ember – főleg nők – életét keseríti meg a maszkviselés okozta pattanások megjelenése. A bőrproblémának már saját neve is van: maszkné!

 Bár nem a legkellemesebb dolog, de abban egyetérthetünk, hogy a maszk viselése segít abban, hogy ne kapjunk el bizonyos fertőzéseket. A távol-keleti országokban már évtizedek óta bevett szokás, hogy maszkot hordanak az emberek influenzajárvány idején – vagy, ha túl szennyezett a levegő a városokban – de nálunk ez csak tavaly vált az életünk részévé. És azonnal meg is változtatta a mindennapjainkat, hiszen nemcsak meg kellett találni a praktikusan csinos darabokat, de arra is rá kellett jönnünk, hogy a bőrápolási és a sminkelési rutinunkat teljesen át kell alakítanunk! Ha ugyanis hosszú órákon át kell viselnünk a maszkot, például a munkahelyünkön, a bőrünk befülledhet, emiatt zsírosabbá válhat, irritáció és bőrpír alakulhat ki. Ezek miatt, illetve a folyamatos stressztől pattanások jelenhetnek meg rajta. Ez utóbbi kapta a maszkné nevet. Néhány apró trükkel azonban elkerülheted ez az állapotot. 

Naponta többször váltott, kényelmes maszkot használj

Mivel manapság nincs olyan ember, akinek a fiókjában ne lenne egy teljes készlet mosható maszk – mióta lehet trendi darabokat kapni, tökéletes kiegészítője lett a ruházatunknak ez a védőeszköz -, így adja magát, hogy ne egyben pácolódjunk egész nap. 2-3 óránként célszerű frisset felvenni, ezzel is megakadályozva a bőrön a baktériumok elszaporodását. Az is fontos, hogy a maszk kényelmes legyen, passzoljon az arcodhoz, ne mozogjon rajtad, mert azzal csak kidörzsöli a bőröd. Az sem mindegy, milyen anyagból készül. A legjobb a pamut vagy a selyem.

fitt info magazin 2021 002 címlap*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 02. számában vagy májustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!