Vegyi összetevők nélkül is hatékonyan szépülhetünk

természetesszépségápolásA szépségápolás egyidős az emberiséggel. A tudomány fejlődik, egymás után kerülnek piacra a legújabb termékek, de egyre többen fordulnak a természetes alapú megoldások, például a natúrkozmetikumok felé. 

Vannak azonban olyanok, akik még ennél is tovább mennek és csupa olyan dologgal szépülnek, amelyek bárki konyhájában megtalálhatóak és kiemelkedő hatással bírnak. 

A szépség alapja a tiszta bőr

A legtöbb nő használ valamilyen bőr- és arcradírt. Már tudjuk, hogy nagyon oda kell figyelni arra, hogy ezek ne tartalmazzanak mikroműanyagokat, viszont a mechanikus dörzsöléssel a különböző magőrlemények mikrosérüléseket okozhatnak a bőrön. Szerencsére a konyhában megtalálható az igazi csodaszer, ami bársonyossá és tisztává varázsolja a bőrt. Ez pedig nem más, mint a cukor! Testradír esetében a normál fehér vagy barna kristálycukor tökéletes, arcradírba a porcukor jó. 2:1 arányban keverjük össze növényi olajjal, például szőlőmag, gránátalma vagy argánolajjal és dörzsöljük át vele alaposan a bőrünket, majd öblítsük le. Ha a három olaj valamelyikét választjuk, már radírozás közben tehetünk a bőr öregedése ellen, hiszen mindhárom tele van antioxidánsokkal és erős ránctalanító hatással bírnak.

fitt info 2021 003 cimlap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2021. 03. számában vagy augusztustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!